Samferdselsdepartementet

Samferdselsministeren besøker Trondheim 5. april

Del

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen besøker Trondheim torsdag 5. april. På programmet er blant annet demonstrasjon av autonome fartøy i Trondheimsfjorden.

– Jeg gleder meg til å besøke Trondheim, som blant annet har viktige forsknings- og innovasjonsmiljøer knyttet til autonome skip. Autonomi, robotikk, kunstig intelligens, delingsmobilitet, individuelle kollektivløsninger og utslippsfrie kjøretøy vil definitivt sette sitt preg på hverdagen vår, trolig tidligere enn mange tror. Norske forskere og norsk industri må kjenne sin besøkelsestid, og det må staten også. Lovverket åpner nå for trygg testing av autonome kjøretøy, og vi har lansert nye ordninger som støtter utvikling og pilotering av smarte transportløsninger., sier samferdselsministeren.

Statsråden skal besøke i alt 9 byområder for å møte innovasjonsbedrifter, studenter, universitet og høyskoler. Han besøkte Kristiansand tirsdag. Etter Trondheim skal han besøke Glomma, Oslo, Bergen, Nord-Jæren, Grenland, Tromsø og Buskerudbyen. Disse i alt 9 byområdene er de samme som er invitert til å forhandle om byvekstavtaler senere i år.

Utdrag fra programmet

- Møte i Mobilitets- og teknologirådet. Tema:

 • AI-labens aktiviteter, visjon, ambisjon og problemstillinger
 • Presentasjoner fra Telenors AI og IoT-relaterte aktiviteter
 • Fremtidens datamaskiner
 • IoT og kommunikasjon
 • Autonome kjøretøy
 • SINTEF Transport og SINTEF Digital
 • Smart City
 • Samtale rundt AI, digitalisering, autonomi, AI og etikk

- Besøke Telenor-NTNU AI-Lab

- Møte med Trøndelag fylkeskommune om samferdsel i Trondheimsregionen

- Demonstrasjon av autonome farkoster på Testsite Trondheimsfjorden, med blant annet:

 • Kongsberg Seatex
 • Eelume
 • DNV GL
 • Blueye Robotics 
 • Maritime Robotics

Presse kan delta. For detaljer om programmet kontakt pressekontakt Edvard Andersen, Samferdselsdepartementet,  via sdinfo@sd.dep.no eller mobil: 905 11 667.

Kommende besøk: Nedre Glomma (Moss, Sarpsborg, Halden, Fredrikstad) – 9. april; Oslo – 14. mai; Bergen – 29. mai. Mer informasjon om besøkene kommer.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for post- og televirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Samferdselsminister Jon Georg Dale har fått sin habilitet vurdert19.9.2018 17:42Pressemelding

Samferdselsminister Jon Georg Dale bad kort tid etter at han blei utnemnd til samferdselsminister om å få sin habilitet vurdert knytt til behandling av visse saker innanfor elektronisk kommunikasjon og sjøtransporttenester. Bakgrunnen var relasjonane han har til Vidar Brein-Karlsen (Huawei Technologies Norway), Reynir Jóhannesson (Ice) og Arne Johan Dale (Havila Shipping). Lovavdelinga i Justis- og beredskapsdepartementet har no kome med sine vurderingar.

Samferdselsminister Dale til verdskongress om ny transportteknologi14.9.2018 12:43Pressemelding

– Heile verda ser til Norge når det er snakk om robuste og raske mobilnett, og elbil. Vi har særs gode føresetnader for å vere i tet i den transportrevolusjonen som no er i gang, og det er viktig at norsk industri tek del i utviklinga, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Han deltek tysdag 18. og onsdag 19. september på ITS World Congress i København der ny transportteknologi og digitalisering er tema.

Betre rutetilbod og store miljøgevinstar i ny kontrakt på ferjestrekninga Halsa-Kanestraum i Møre og Romsdal5.9.2018 12:39Pressemelding

- Regjeringa satsar på ei grøn framtida i norsk ferjedrift. Derfor stiller vi strenge miljøkrav i den nye kontrakten på ferjestrekninga Halsa-Kanestraum. I tillegg sørgjer vi for fleire avgangar, spesielt i helgane og på nattetid. Slik knyter vi regionane på kvar side av fjorden betre saman og sørgjer for ein enklare reisekvardag for folk flest, seier samferdselsminister Jon Georg Dale.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom