Samferdselsdepartementet

Samferdselsministeren besøker Trondheim 5. april

Del

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen besøker Trondheim torsdag 5. april. På programmet er blant annet demonstrasjon av autonome fartøy i Trondheimsfjorden.

– Jeg gleder meg til å besøke Trondheim, som blant annet har viktige forsknings- og innovasjonsmiljøer knyttet til autonome skip. Autonomi, robotikk, kunstig intelligens, delingsmobilitet, individuelle kollektivløsninger og utslippsfrie kjøretøy vil definitivt sette sitt preg på hverdagen vår, trolig tidligere enn mange tror. Norske forskere og norsk industri må kjenne sin besøkelsestid, og det må staten også. Lovverket åpner nå for trygg testing av autonome kjøretøy, og vi har lansert nye ordninger som støtter utvikling og pilotering av smarte transportløsninger., sier samferdselsministeren.

Statsråden skal besøke i alt 9 byområder for å møte innovasjonsbedrifter, studenter, universitet og høyskoler. Han besøkte Kristiansand tirsdag. Etter Trondheim skal han besøke Glomma, Oslo, Bergen, Nord-Jæren, Grenland, Tromsø og Buskerudbyen. Disse i alt 9 byområdene er de samme som er invitert til å forhandle om byvekstavtaler senere i år.

Utdrag fra programmet

- Møte i Mobilitets- og teknologirådet. Tema:

 • AI-labens aktiviteter, visjon, ambisjon og problemstillinger
 • Presentasjoner fra Telenors AI og IoT-relaterte aktiviteter
 • Fremtidens datamaskiner
 • IoT og kommunikasjon
 • Autonome kjøretøy
 • SINTEF Transport og SINTEF Digital
 • Smart City
 • Samtale rundt AI, digitalisering, autonomi, AI og etikk

- Besøke Telenor-NTNU AI-Lab

- Møte med Trøndelag fylkeskommune om samferdsel i Trondheimsregionen

- Demonstrasjon av autonome farkoster på Testsite Trondheimsfjorden, med blant annet:

 • Kongsberg Seatex
 • Eelume
 • DNV GL
 • Blueye Robotics 
 • Maritime Robotics

Presse kan delta. For detaljer om programmet kontakt pressekontakt Edvard Andersen, Samferdselsdepartementet,  via sdinfo@sd.dep.no eller mobil: 905 11 667.

Kommende besøk: Nedre Glomma (Moss, Sarpsborg, Halden, Fredrikstad) – 9. april; Oslo – 14. mai; Bergen – 29. mai. Mer informasjon om besøkene kommer.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for post- og televirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Høyring: Vil sikre forbrukarar reduserte prisar for internasjonale samtalar og SMS11.12.2018 10:30Pressemelding

Ei ny forordning frå EU gjer at det vil bli innført maksimalprisregulering av internasjonale samtalar og SMS frå 15. mai 2019. Det er ikkje krav om at Noreg tar inn pristaket før forordninga er formelt innlemma i EØS-avtalen. - Av omsyn til norske forbrukarar foreslår departementet at tilsvarande maksimalpriser skal gjelde i Norge frå same tidspunkt som dei vil gjelde i EU. Vi set difor fart på dette arbeidet allereie no, seier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Road Alliance: Kjemper for norsk transportnæring i Brussel3.12.2018 13:00Pressemelding

- Regjeringen er opptatt av å bekjempe arbeidslivskriminalitet, legge til rette for ryddige konkurransevilkår, ivareta trafikksikkerheten på norske veier og sørge for gode rammevilkår for norske transportører. Det europeiske transportmarkedet bør ikke liberaliseres videre før man er sikret mer rettferdig konkurranse. Sammen med de andre landene i Road Alliance prøver vi å medvirke til at regelverket for transportnæringen blir best mulig, sier statssekretær Brage Baklien.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom