SubseaDesign

Samarbeid / lisensierings-avtale mellom SubseaDesign AS og Trendsetter Vulcan Offshore i Houston angående leveranse av BOP støttesystemer

Del

Trendsetter Vulcan Offshore (TVO) i Houston, USA, har signert en lisensavtale med SubseaDesign AS i Lier, Norge.

Lisensavtalen gir SubseaDesign, som det eneste selskapet, rett til å markedsføre og levere BOP støttesystemer til alle kunder på Norsk kontinentalsokkel, basert på TVO’s patenterte system for å støtte opp BOP’er. Løsningene som SubseaDesign leverer er utviklet av SubseaDesign. Den gir offshore industrien en robust og kostnadseffektiv metode for å løse to problemer som møter brønnboring i dag – brønnhodeutmatting og brønnhodestyrke.

Nytt brønndesign må sikre at en brønn har tilstrekkelig styrke til å håndtere utmattingslastene fra de store BOP’ene som benyttes i dag. Eldre brønner er normalt boret med mindre BOP’er, og har et brønnhode- og konduktordesign som er mindre robust. Når en nyere (og størrre) BOP skal benyttes på en slik brønn forverrer dette en allerede sårbar situasjon. For både nye og eldre brønner vil et system som reduserer brønnhodeutmatting gi en betydelig redusert risiko.

Støttesystemet for BOP’er ved hjelp av strammeliner avlaster brønnen ved å hindre at kreftene fra toppen av BOP’en når brønnen. På den måten reduseres de sykliske belastninger på brønnhodet betydelig og levetiden forlenges. Typisk kan beregnet levetid økes fra 25 til 1000 ganger. I tillegg kan riggens operasjonsvindu og tillatte avdrift økes.

Jim Maher, CEO i TVO kommenterer, “Vi er veldig fornøyd med å jobbe tett med SubseaDesign i dette viktige markedet. Vi ser mange muligheter for bruk av denne innovative teknologien i Nordsjøen hvor det er relativt grunt vann. Det vil gi operatører muligheten til å operere trygt både på nye og gamle brønner.”

SubseaDesign CEO, Eivind Rasten, legger til “Introduksjonen av denne teknologien på norsk sektor gir operatører og boreselskaper en kostnadseffektiv metode til å løse et økende problem innen industrien.“

Kontaktinformasjon:
Trendsetter Vulcan Offshore kan kontaktes i Houston, Texas at +1-281-944-2800
SubseaDesign kan kontaktes i Lier, Norge at +47-974-70-047

Bilder

Om SubseaDesign

SubseaDesign
SubseaDesign
Hegsbrov. 72
3403 Lier

+47 974 70 047

Følg saker fra SubseaDesign

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SubseaDesign på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.