Medietilsynet

Safer Internet Day 2018: Nye tall om barn og unges digitale mediebruk

Del

Tirsdag 6. februar arrangerer Medietilsynet årets SID-konferanse med tema "Hvordan kan vi hjelpe barn og unge på nett?". Kulturminister Trine Skei Grande åpner dagen, som følges opp av blant andre Helsesista, Facebook og slettmeg.no

Tirsdag 6. februar er en viktig dag for alle som er opptatt av barn og unge og deres digitale liv. Da arrangeres «Safer Internet Day» - en årlig markering som fokuserer på trygg nettbruk for barn og unge.
Arrangementet gjennomføres i over 120 land, og i Norge er det Medietilsynet som har ansvaret. Tirsdag samler vi nærmere 200 personer som fra ulike ståsted og på forskjellige arenaer jobber med og for barn og unge. Det inkluderer blant andre lærere, helsesøstre, miljøarbeidere, lærere, frivillige på hjelpelinjer og politi.
Barn og medier-undersøkelsen er gjennomført annethvert år de siste 15 årene, og gir dermed god innsikt i viktige forhold og utviklingstrekk.
Denne gangen har vi flere respondenter enn noensinne: Nærmere fem tusen unge i alderen 9 til 18 år og over to tusen foreldre har svart på spørsmål om ulike sider av barn og unges forhold til og bruk av digitale medier.
Tirsdag 6. februar legger vi fram tall om barn og unges opplevelser av mobbing og andre ubehagelige hendels er på nett, i hvilken grad de søker hjelp, og hvem de da går til. De kommende månedene ferdigstilles analyser av en rekke andre viktige områder knyttet til barn og unges mediebruk. Medietilsynets ambisjon er at denne informasjonen skal bidra til viktige diskusjoner om barn og unges mediebruk, og om hvilke tiltak som kan bidra til å gjøre de unges digitale opplevelser så trygge som mulig.
Arrangementet starter kl 09.00 - se fullt program her: https://www.medietilsynet.no/aktiviteter/sid-2018/

Meld gjerne din interesse til raba@medietilsynet.no
Hvordan kan vi hjelpe barn og unge på nett?
Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom