Fineart

Runi Langum / Nytt Minne / Galleri Fineart 17.11 – 27.11

Del

Utstillingen NYTT MINNE består av en serie tegninger laget på litografiet Minne som ble tegnet i 2011. Slik minner lagres i underbevisstheten i fine lag, og gamle minner skinner igjennom nye, slik har Runi Langum arbeidet frem rundt 70 nye arbeider til utstilling NYTT MINNE. Mange av tegningene i utstillingen handler om trøst. Mange handler om kjærlighet. Alle handler om det å være menneske.

Nytt minne 22-23
Nytt minne 22-23

Runi Langum åpner sin første separatutstilling i Galleri Fineart torsdag 17.11 kl 18.

Kunstneren er kjent for sin energiske, ekspressive strek, og kontrastfylte pastelltegninger. Menneskeskikkelsen i bevegelse, som lever, føler og rører seg, står sentralt i Langums motivkrets. Tegningene hennes danner ofte serier og blir til ulike historier.

 "Å tegne er for meg å være" - Runi Langum 

Runi Langum har tegnet siden hun var liten - og har aldri stoppet.  Etter 30 år som utøvende har Langum blitt en av våre mest populære kunstnere, og regnes som en av Norges fremste tegnere. 


NYTT MINNE vil inneholde pastellarbeider på papir og lerret, nye grafiske blad samt en kunstfilm.

Kunstneren vil være tilstede på åpningen og vil utføre et tegnestunt hvor Zotora spiller didgeridoo. 

Runi Langum

(f. 1958)

Utdannelse:

1978-1983 Kunstakademiet i Trondheim. 
1983-1986 
ÉcoleNationaleSupérieure de Beaux-Arts, Paris.

 Utstillinger (utvalg):

2015 Kunstverket Galleri, Oslo. 
2014 Galleri Svalbard, Longyearbyen. 
2005 Haugar Vestfold Kunstmuseum.

Innkjøpt av Nasjonalmuseet og Stenersenmuseet.

Aktuell med utstilling i Galleri Fineart

Filipstad Brygge 2 – (midt mellom Aker Brygge og Tjuvholmen)

17.–27. november 2016

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nytt minne 22-23
Nytt minne 22-23
Last ned bilde

Lenker

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no

Fineart AS er gjennom nettsiden fineart.no og Galleri Fineart på Tjuvholmen, Nordens største portal for presentasjon, formidling og salg av kunst.

Selskapet omsetter for 50 millioner kroner per år, og har over 300.000 registrerte brukere på nettstedet og har over 120 000 besøk hver måned fra over 55.000 unike besøkende. Vi formidler hovedsakelig mest grafikk, men også maleri, skulptur, bøker, glasskunst, kunsthåndverk og tekstil. Fra 2004 frem til i dag har selskapet også snudd fra å være et auksjonshus for kunst på nett, til å bli et komplett kunsthus og galleri der mer en 50 % av omsetningen kommer fra fastprissalg.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

Selv om du står stille har du lov / Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaard12.3.2018 09:04Pressemelding

Det har gått syv år siden den legendariske og fryktede kritikeren Roberta Smith i New Yorks Times, utropte Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaards første felles utstilling til en av årets ti viktigste utstillinger. 2011 ble starten på noen hektiske år med flere store samarbeidsprosjekter. Ikoniske utstillinger på Galleri K og Rod Bianco i 2012 og ny utstilling i NY 2013. Alle skapte stor oppmerksomhet hjemme, så vel som internasjonalt. Brått tok det slutt. Kunstnere gikk hvert til sitt. Bruddet var et faktum. Men så fem år etter at de satte siste strek er de tilbake igjen!

PER FRONTH: INNER ROOMS // 2.–26. november 2017 // Galleri Fineart30.10.2017 08:52Pressemelding

Galleri Fineart har gleden av å invitere til ny separatutstilling med en av landets fremste kunstnere og kontroversielle stemme innen samtidskunsten; Per Fronth. Fronth innehar en egenartet signatur i norsk og internasjonal samtidskunst; hvor han arbeider kontinuerlig i spenningsfeltet mellom fotografi og maleri. Hans kunstnerskap markerer seg som særegent og konfronterende innen sin genre og sitt medium.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom