Matmerk

Rosettkål hedret for unik smak

Del

- Vi er veldig stolte og ydmyke over å få Spesialitet-merket på rosettkålen vår. Vi håper Spesialitet-merket kan bidra til at enda flere kan oppdage denne lille kålen som vi er så stolte av, sier Per Odd Gjestvang fra Vang gård da han mottok Spesialitet-merket på sin Rosettkål.

Utdeler Andreas Viestad og Per Odd Gjestvang. Foto: Matmerk
Utdeler Andreas Viestad og Per Odd Gjestvang. Foto: Matmerk

Rosettkål er en krysning mellom rosenkål og grønnkål, som gir små, grønn-lilla buketter. - Vi oppdaget denne vakre kåltypen fra England i 2011, og har siden da jobbet hardt for å gjøre rosettkål kjent også her i Norge, forteller Gjestvang.

Godkjent av en uavhengig fagjury

Spesialitet er merket som viser vei til de unike smaksopplevelsene. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som sniffer, smaker og smatter seg gjennom mat- og drikkevarene som produsentene ønsker å merke. Spesialitets fagjury var veldig begeistret for rosettkålen, og mente den er et supert, nytt produkt fra en spennende produsent som tør å tenke utenfor boksen.

Allsidig og sunn

Som all kål, er rosettkål en fin fiberkilde og kalorifattig. Den er rik på vitamin A, E, K og vitamin C samt en kilde til B-vitaminet folat, kalsium og kalium. Rosettkålen har en frisk, mild og nøtteaktig kålsmak. Den er allsidig og kan wokes, smørdampes, bakes, sauteres, blancheres, grilles eller spises rå. Vang gård på Toten er den eneste i Norge som dyrker rosettkål på kommersiell basis. Rosettkålfrø såes i veksthus og ales opp til småplanter som plantes ut på friland. Klima og jordsmonn i Totenvika ved Mjøsa, der Vang gård holder til, er ideelt for dyrking av kål.

Kontakter

Nina Sundqvist, adm. dir. Matmerk, tlf: 917 85 620
Per Odd Gjestvang, Vang gård, tlf: 900 49 060

Bilder

Utdeler Andreas Viestad og Per Odd Gjestvang. Foto: Matmerk
Utdeler Andreas Viestad og Per Odd Gjestvang. Foto: Matmerk
Last ned bilde
Foto: Lise Von Krogh
Foto: Lise Von Krogh
Last ned bilde

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom