Stiftelsen Norsk Mat

RørosOst med røkt reinsdyrkjøtt hedret

Del
– Rørosregionen er best i klassen på samarbeid mellom reiseliv og lokalmat. Men dere er altfor beskjedne. Dere må bli flinkere til å fortelle om området og historiene bak mattradisjonene. Ikke minst når dere har en ost som nettopp har tatt medalje i Oste-VM, sa salgs- og markedssjef Jan Sverre Nordstad da han delte ut Spesialitet-merket for unik smak til RørosOst med røkt reinsdyrkjøtt på Røros denne uken.
f.v. Rasa Augustinaviciene, Jens Inge Galaaen, Ingulf Galåen, Rune Krogh, Lars Jacob Galåen, Gunn Brønnum, Magne Eggen Haugom, Bjørg Evavold, Eva Nordfjell, Mindaugas Samsonas, Gendra Gailunaite, Sandra Masaitiene og Jan Sverre Nordstad. Fotot: Rob Veldhuis
f.v. Rasa Augustinaviciene, Jens Inge Galaaen, Ingulf Galåen, Rune Krogh, Lars Jacob Galåen, Gunn Brønnum, Magne Eggen Haugom, Bjørg Evavold, Eva Nordfjell, Mindaugas Samsonas, Gendra Gailunaite, Sandra Masaitiene og Jan Sverre Nordstad. Fotot: Rob Veldhuis

Utdelingen fant sted under en inspirasjons og festkveld på Røros Hotell. Der hadde lokalmatentusiastene Ingulf Galåen (Galåvolden Gård) og Mikael Forselius (Røros Hotell) invitert aktørene fra matmiljøet i Røros-regionen, for å feire at de to ble tildelt Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris tidligere i år.

Med seg opp på scenen hadde Ingulf Galåen representanter for både Galåvolden Gård, Rørosrein som leverer reinskjøttet til osten og Galåen Samdrift som står for mjølkeproduksjonen.

- RørosOst med røkt reinsdyrkjøtt er et av mange bevis på det gode samarbeide vi har mellom mataktørene i Røros-regionen. Spesialitet-merket er for oss en viktig annerkjennelse og dokumentasjon av produktets unike kvalitet.  Det er viktig å synliggjøre dette overfor forbruker gjennom en merkeordning, i tillegg til vår egen merkevare,  sier Ingulf Galåen.

- Dette er en ost som vant bronse i VM i Ost i fjor høst, og det borger jo for at den har nettopp den kvaliteten som skal til for å kvalifisere for Spesialitet-merket for unik smak, sier Jan Sverre Nordstad fra Matmerk.

Tildelt av uavhengig fagjury

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet. 

Nøkkelord

Kontakter

Jan Sverre Nordstad, Salgs- og markedssjef Matmerk tlf: 906 00 560
Ingulf Galåen Galavolden Gård tlf: 911 27 947

Bilder

f.v. Rasa Augustinaviciene, Jens Inge Galaaen, Ingulf Galåen, Rune Krogh, Lars Jacob Galåen, Gunn Brønnum, Magne Eggen Haugom, Bjørg Evavold, Eva Nordfjell, Mindaugas Samsonas, Gendra Gailunaite, Sandra Masaitiene og Jan Sverre Nordstad. Fotot: Rob Veldhuis
f.v. Rasa Augustinaviciene, Jens Inge Galaaen, Ingulf Galåen, Rune Krogh, Lars Jacob Galåen, Gunn Brønnum, Magne Eggen Haugom, Bjørg Evavold, Eva Nordfjell, Mindaugas Samsonas, Gendra Gailunaite, Sandra Masaitiene og Jan Sverre Nordstad. Fotot: Rob Veldhuis
Last ned bilde

Lenker

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye