Innovasjon Norge

Rogalandsbedrift får millionstøtte fra EU

Del

Bondura Technology på Bryne får 1,1 million euro i støtte for å satse i nye markeder og på nye områder. Rogalandsbedriften er en av åtte norske virksomheter som får til sammen 160 millioner kroner i julegave fra EU.

Produkter fra Bondura Technology.
Produkter fra Bondura Technology.

- På grunn av tildelingen av midler fra Horisont 2020 vil vi være i stand til å akselerere vår inntreden i nye markeder og forretningsområder, som vi ellers måtte ha brukt ekstremt mye lenger tid på. Vi er kjempefornøyd med å få denne muligheten, sier CEO Ragnar Sandve i Bondura.

Bryne-bedriften får 1,1 million euro fra EU til en løsning som skal redusere nedetid og vedlikeholdskostnader i større maskiner, både på land og offshore. Bondura Technology har i mer enn 30 år brukt sin erfaring og kompetanse fra noen av verdens tøffeste miljøer til å utvikle innovative løsninger.

Innovasjon Norge har tidligere finansiert Bondura gjennom innovasjonskontrakt og risikolån. Dessuten har de fått markedsrådgivning i seks land.

Imponerer statsråden

- Jeg er imponert over Bondura Technology på Bryne som har vunnet frem i konkurranse med hele Europa. Dette er viktige midler som hjelper bedriftene å få sine produkter ut til et større marked. I regjeringens strategi for forsknings- og innovasjonssamarbeid med EU er ett av målene at deltakelsen nettopp skal bidra til økt innovasjonsevne og verdiskapning. Enda flere bedrifter bør få øyene opp for mulighetene som ligger i EUs enorme pengesekk, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

EUs SMB-instrument er en del av Horisont 2020, og finansierer innovative bedrifter som har løsninger de ønsker å teste ut på et europeisk marked, uansett bransje.

- Bedrifter i denne fasen har et enormt behov for kapital, mer enn det vi klarer å tilby gjennom nasjonale ordninger, sier Pål Næss, gründerdirektør i Innovasjon Norge. - Ved å ta i bruk de mulighetene EU og EØS-avtalen gir oss, får selskapene viktig kapital til å vokse videre. Vi er stolte av selskapene, som vi har jobbet med over lang tid.

Faktaboks:

Horisont 2020

  • Verdens største forsknings- og innovasjonsprogram. Fra 2021 erstattes Horisont 2020 av Horisont Europa
  • Norge deltar på linje med EU-landene
  • SMB-instrumentet er en del av Horisont 2020 med budsjett på rundt 30 milliarder kroner. Norske selskaper har siden etableringen i 2014 hentet hjem mer enn 667 millioner kroner.
  • Programmet retter seg mot innovative bedrifter med internasjonale ambisjoner, og finansierer banebrytende, markedsdrevne prosjekter i alle bransjer.
  • Fase 1, inntil 50 000 euro, går til markedsavklaring
  • Fase 2, på 1 eller 2,5 millioner euro, går til gjennomføring og testing
  • Fast track to innovation har et budsjett på rundt 5 milliarder kroner. Programmet retter seg mot industridrevne og tverrsektorielle samarbeidsprosjekter med 3-5 partnere fra 3 land. Prosjektet (inntil 3 millioner euro) går til pilotering, testing og validering
  • Bedrifter som får finansiering fra SMB-instrumentet og Fast track to innovation får også coach, mentor, invitasjon til møter med europeiske investorer og bedriftsbesøk hos større europeiske kunder og samarbeidspartnere.

Se her for mer informasjon.

Innovasjon Norge har EU-rådgivere for bedrifter som er interessert i EU-finansiering til sine prosjekter. Vi samarbeider med Norges forskningsråd om å veilede bedrifter som vil søke EU-finansiering.

Nøkkelord

Kontakter

Tone Varslot Stave, seniorrådgiver i Innovasjon Norge.
Tel: 952 25 533, e-post: tone.varslot.stave@innovasjonnorge.no.

Bilder

Produkter fra Bondura Technology.
Produkter fra Bondura Technology.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom