Forsvarsbygg

RØDSMOEN ØVINGSOMRÅDE MIDLERTIDIG STENGT FOR SIVIL FERDSEL PGA TRIDENT JUNCTURE

Del

Rødsmoen øvingsområde i Åmot kommune stenges midlertidig for sivil ferdsel. Ferdselsforbudet vil gjelde fra 19. oktober til 16.november.

Fra venstre Geir Erik Olsen fra Forsvarsbygg og Tor Åge Tøsdal i Forsvaret.
Fra venstre Geir Erik Olsen fra Forsvarsbygg og Tor Åge Tøsdal i Forsvaret.

-Rødsmoen øvingsområde er et skyte- og øvingsfelt som har vært åpent for sivil ferdsel helt siden 1997 da Rena Leir ble etablert. Det vil det fortsatt være etter øvelsen. Men med over 6000 soldater og 2000 militære kjøretøy aktivt  i området under øvingsperioden velger vi nå å stenge midlertidig for sivil ferdsel. Dette gjør vi blant annet for å redusere sjansen for ulykker og av hensyn til publikums sikkerhet. Vi beklager ulempen dette vil medføre, uttaler Major/Leder SØF og Miljø i Forsvarsbygg Geir Erik Olsen og Oblt. og plassmajor i Rena leir, Tor Åge Tøsdal.

Naboer til Rødsmoen som har veirett på deler av veisystemet vil ikke bli omfattet av stengningen. Dette gjelder i hovedsak de som bor på Rød og som benytter Kjølsæterbrua og veien opp til Rød som normalt, samt noen andre lengre sør. Utrykningskjøretøy og annen øvingsrelatert trafikk er selvsagt også unntatt. Fartsgrensen vil i perioden være redusert til 30 km/t.

-Stengningen blir skiltet med militære adgang forbudt skilt ved innkjøringene til feltet der det er god plass til å snu for kjøretøyer. Personer som ikke følger forbudet vil bli bortvist. Vi ber publikum følge anvisning gitt av militært personell, avslutter de.

Åmot kommune, samarbeidsrådet og andre relevante aktører er varslet.

Kontakter

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt

- Major/Leder SØF og Miljø, Geir Erik Olsen (Forsvarsbygg), mobil 474 54 516

-Oblt. og plassmajor Rena leir, Tor Åge Tøsdal (Forsvaret), mobil 400 31 331

Forsvarsbyggs pressevakt treffer du på tlf 477 77 747

Bilder

Fra venstre Geir Erik Olsen fra Forsvarsbygg og Tor Åge Tøsdal i Forsvaret.
Fra venstre Geir Erik Olsen fra Forsvarsbygg og Tor Åge Tøsdal i Forsvaret.
Last ned bilde

Om Forsvarsbygg

Forsvarsbygg
Forsvarsbygg
Grev Wedels plass 5
0151 Oslo

815 70 400http://www.forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg er eit statleg forvaltingsorgan underlagt Forsvarsdepartementet som utviklar, byggjer, driftar og avhendar eigedom for forsvarssektoren.

Følg saker fra Forsvarsbygg

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvarsbygg på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forsvarsbygg

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom