Frelsesarmeen

Rød løper til Fyrlyset

Del

Fredag blir en dag utenom det vanlige for brukerne av Frelsesarmeens kontaktsenter. De rusavhengige blir møtt med rød løper, storskjerm og livemusikk.

Bjørn, Geir og de andre gjestene ved Fyrlyset i Oslo skal få en smak av livet som filmstjerner. Fredag 17. februar blir den røde løperen rullet ut – den skal de dele med mer kjente navn som Egil Svartdahl.

Da er det nemlig førpremiere på TV-serien de selv har vært med på å skape: ”Fyrlyset”. Nå skal de som har gitt av seg selv, selv bli gjort stas på.

Vil unngå stigmatisering

I ”Fyrlyset” på TV2 følger vi ansatte og brukere av Frelsesarmeens kontaktsenter for rusavhengige i Oslo. Åtte søndager framover skal pastor Egil Svartdahl møte flere ved huset som for mange betyr trygghet og varme. Vi får være med i det daglige arbeidet på Fyrlyset der blant annet sårstell, et varmt måltid og en god prat inngår.

- Med en førpremiere vil vi gjøre litt ekstra for de som strever med sine liv, sier Knut Haugsvær som er leder for Frelsesarmeens rusomsorg.

Debatt opp i dagen

Målet med serien er å vise de rusavhengiges ressurser, mangfold og muligheter, og da kommer også aktuelle problemstillinger innen samfunnsdebatten opp. Både utfordringer med å finne bosted for rusmisbrukere, oppfølging fra det offentlige og rusbehandling blir tatt opp i løpet av de åtte episodene.

- Det komme til å bli fortalt mange sterke historier fra flotte mennesker som vi møter her på Fyrlyset hver dag, sier Haugsvær.

Hjertelig velkommen:

Vi inviterer media til førpremiere på storskjerm sammen med brukerne av Fyrlyset
Tidspunkt: kl. 12.30, fredag 17. februar
Sted: Fyrlyset. Urtegata 16A, 0134 Oslo

Det blir livemusikk, kake og det blir anledning til intervjuer med Frelsesarmeens representanter. Deriblant vil Knut Haugsvær (leder for Frelsesarmeens rusomsorg) og Frode Woldsund (regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg) være til stede.

Også brukere som på forhånd har gitt tillatelse til intervju vil stille til prat. Fyrlyset åpner vanligvis ikke dørene for denne type arrangementer, og vi har derfor lagt premierefesten til slutten av åpningstiden for å være en minst mulig merbelastning for de faste gjestene. Vi ber om forståelse for at ikke alle gjestene ønsker å være eksponert i media. Derfor er det kun de som på forhånd har godkjent det som vil uttale seg/bli tatt bilde av.  

Dessuten vil ansatte ved Fyrlyset som medvirker i TV-serien og Egil Svartdahl kunne stille til intervju.

 

Kontakt:

Ellen Marie Skjefstad, informasjonsrådgiver i Frelsesarmeen. Telefon: 975 22 579

Katrine Sæverud, pressekontakt i TV2. Telefon: 957 04 700

Dette er Fyrlyset:

- Frelsesarmeen har drevet arbeid blant samfunnets vanskeligstilte fra lokalene i Urtegata 16 siden 1894

- Vi har lagt premierefesten til slutten av åpningstiden for å skjerme de av brukerne som har behov for å holde en lav profil.

- Fyrlysets primæroppgave er å bidra til beskyttelse, støtte og struktur for rusmiddelmisbrukere.

- Fyrlyset har kontakt til det øvrige tiltaks- og behandlingsapparatet.

- De ansatte ser det også som sitt ansvar å kunne «ta temperaturen» på situasjonen for hjemløse og folk på gata.

- Gjennom oppsøkende patruljer dokumenteres og observeres situasjonen for hjemløse og rusmisbrukere.

- Frelsesarmeens velkjente suppebuss har sin base i arbeidet på Fyrlyset.

- Om Frelsesarmeens rusomsorg: http://www.frelsesarmeen.no/fyrlyset

- Søndag 19. februar kl. 18 sendes den første av åtte episoder av TV-serien «Fyrlyset» på TV2.

Bilder

Pastor Egil Svartdahl skal jobbe på Fyrlyset i tiden framover. Foto: Frelsesarmeen/Ranveig Nordgaard
Pastor Egil Svartdahl skal jobbe på Fyrlyset i tiden framover. Foto: Frelsesarmeen/Ranveig Nordgaard
Last ned bilde

Om Frelsesarmeen

Frelsesarmeen
Frelsesarmeen
Postboks 6866 St. Olavs Plass
0130 Oslo

22 99 85 00http://www.frelsesarmeen.no

Frelsesarmeen er et mangfoldig og særpreget kirkesamfunn som viser omsorg for hele mennesket ved å tilby suppe, såpe og frelse. Det vil si at vi for eksempel vil mette sultne mager, jobbe for den enkeltes verdighet og fortelle om Guds kjærlighet.

Følg saker fra Frelsesarmeen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frelsesarmeen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frelsesarmeen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom