Norsk Revmatikerforbund

Revmatikere takker KrF og Venstre

Del

- Det er svært gledelig at KrF og Venstre lytter til pasientorganisasjonene. Nå håper vi at flere politiske partier følger etter i saken, og går imot regjeringens forslag og beholder diagnoselisten, sier generalsekretær Tone Granaas i Norsk Revmatikerforbund (NRF).

Regjeringen vil fjerne det eneste reelle rehabiliteringstilbudet mange har, nemlig retten til fri fysioterapi. NRF har i høst gått hardt ut og sagt at det er urimelig at kronikere skal betale for Høies opptrappingsplan. Fjerning av diagnoselisten gir økte sykdomsutgifter til de som fra før har høye egenutgifter på grunn av en kronisk sykdom.

- Dersom flere partier lytter til pasientorganisasjonene og brukerne, så vil mange med kronisk sykdom få en bedre hverdag, sier Granaas.

Henvisning til KrFs alternative statsbudsjett

  • Side 13: "Opptrappingsplan for habilitering og rehabilitering. KrF vil reversere regjeringens forslag om å fjerne diagnoselisten for gratis fysioterapi. Det betyr at vi tilbakefører 140 mill. kr til fysioterapi i kommunene og reverserer regjeringens kutt i kommunerammen på 175 mill. kr. Vi mener regjeringen senest våren 2017 må komme tilbake til Stortinget med en mer ambisiøs opptrappingsplan fremlagt som en egen sak".

Henvisning til Venstres alternative statsbudsjett:

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norsk Revmatikerforbund

Norsk Revmatikerforbund
Norsk Revmatikerforbund
Postboks 2653 Solli
0203 Oslo

22 54 76 00https://www.revmatiker.no

Én av fire nordmenn har en sykdom relatert til muskel- og skjelettsystemet. Mer enn 300 000 av disse har en revmatisk diagnose. NRF taler deres sak.

Norsk Revmatikerforbund (NRF) har 34.000 medlemmer, og 225 lokallag over hele Norge. NRF er en av Norges største pasientforeninger, og tilbyr medlemmene fellesskap, informasjon, forskningsnytt, kurs og trening. NRF jobber interessepolitisk og samarbeider med helsefaglige eksperter for å bedre hverdagen til medlemmene.

Følg saker fra Norsk Revmatikerforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Revmatikerforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Revmatikerforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom