TINE SA

Rekordsalg av Diplom-Is, men fortsatt nedgang i salg av søtmelk og ost

Del

En usedvanlig varm sommer bidro til rekordsalg av Diplom-Is og godt salg av IsKaffe og IsTe. Driftsresultatet for andre tertial ble 800 millioner kroner, 77 millioner kroner bedre enn i samme periode i 2017. Fremdeles er det volumnedgang i kategoriene, søtmelk, ost, fløte og rømme.

Salgsinntektene for TINE Gruppa i andre tertial var 7 719 millioner kroner, en vekst på 3,4 prosent sammenlignet med andre tertial 2017 (vekst på 3,7 prosent justert for endring i valutakurser). Hittil i år var salgsinntektene 14 943 millioner kroner, en økning på 2,9 prosent fra samme periode i fjor.

-Det er positivt at vi har styrket driftsresultatet, og Diplom-Is har gjort en fantastisk jobb med å svare på etterspørselen i markedet denne sommeren. Samtidig er volumtapene i kjernekategoriene nok en påminnelse om at vi må jobbe raskt og kraftfullt i et tøft marked - og snu oss raskere i forhold til trender og nye forbrukerpreferanser, sier konsernsjef i TINE Hanne Refsholt. 

Hittil i år er driftsresultatet for TINE Gruppa 1 268 millioner kroner, 87 millioner kroner bedre enn samme periode i fjor.

Det var en positiv salgsutvikling både i Meieri Norge, Meieri Internasjonal og Annen Virksomhet i perioden sammenlignet med 2017. Størst vekst i tertialet hadde Diplom-Is.

Driftsresultatet ble også påvirket av økte energi- og drivstoff i Meieri Norge og Annen Virksomhet, valutaeffekter samt redusert eksportstøtte.

Meieri Norge

Meieri Norge inkluderer TINE SA og OsteCompagniet AS.

Salgsinntektene for Meieri Norge var 5 985 millioner kroner i andre tertial, en økning på 2,2 prosent sammenlignet med samme periode i 2017. Salgsinntektene hittil i år lå 1,8 prosent over fjoråret. 

Driftsresultatet for perioden ble 563 millioner kroner, 4 millioner kroner svakere enn samme periode i 2017. Driftsresultatet hittil i år er på samme nivå som hittil i 2017. 

Meieri internasjonalt

Meieri internasjonal består av datterselskapene Norseland Inc, Norseland Ltd, Wernersson Ost AB og Wernersson Ost Danmark A/S, samt TINE Ireland Ltd.

Salgsinntektene for Meieri internasjonalt var 896 millioner kroner i andre tertial 2018, en økning på 1,4 prosent i forhold til andre tertial 2017. Justert for endringer i valuta var økningen på 3,7 prosent. Salgsinntektene hittil i år lå 5,4 prosent over samme periode i 2017 justert for valuta. 

Annen virksomhet

Annen virksomhet består av datterselskapene Diplom-Is AS og Fjordland AS (begge med datterselskaper).

Salgsinntektene for Annen virksomhet ble 1 269 millioner kroner i andre tertial, en økning på 13,8 prosent i forhold til andre tertial 2017. Hittil i år var salgsinntektene 11,9 prosent høyere enn samme periode i 2017.  

Driftsresultatet i andre tertial ble 226 millioner kroner, 77 millioner kroner bedre enn andre tertial 2017. Hittil i år var driftsresultatet 187 millioner kroner, 76 millioner kroner bedre enn samme periode i fjor.

Kontakter

Jørn Spakrud
Konserndirektør økonomi/finans
(+47) 977 94 946
jorn.spakrud@tine.no

Bilder

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom