OsloMet

Rekordopptak for lærer- og IT-utdanninger ved OsloMet

Del

- Årets nye OsloMet-studenter er unge, har meget gode karakterer og gjør bevisste studievalg. De velger lærerutdanning, IT og helsefag. I år kommer svært mange rett fra videregående skole, sier Nina Waaler, prorektor for utdanning ved OsloMet – storbyuniversitetet.

Strømmer til lærerstudiene

Opptakstallene til OsloMet viser at flere enn noen gang vil bli grunnskolelærer. 
 
- Dette er andre året med opptak til den femårige masterutdanningen, og vi ser at søkerne blir stadig sterkere. Poenggrensene i opptaket til lærerutdanningene har økt jevnt de siste fem årene, sier Waaler.

- Spesielt gledelig er det at så mange vil jobbe med de yngste elevene. Det er nettopp disse lærerne det er aller størst behov for i skolen fremover. De første skoleårene er avgjørende for videre skolegang og yrkesliv. Derfor trenger vi enda flere eksperter på begynneropplæring, sier Waaler.

OsloMet har også svært gode søkertall til barnehagelærerutdanningen, med 800 søkere på venteliste. Det er økende interesse blant menn for barnehagelæreryrket, og i år er det 63 prosent flere menn som har kommet inn på studiet enn i fjor.  

Flere kvinner velger IT-studier 

Blant teknologifagene er det særlig IT-utdanningene ved OsloMet som er ettertraktet. Spesielt bachelor i informasjonsteknologi, men også dataingeniørstudiet og anvendt datateknologi har flere førstevalgsøkere, økte poenggrenser og mange på venteliste.

I år er det en markert økning i antall kvinner som er tatt opp til IT-studier ved OsloMet. 74 prosent flere kvinner har fått tilbud om plass på IT-utdanningene til høsten, sammenlignet med i fjor.

Waaler er ikke overrasket over den økte pågangen. 

- Hvis du velger en IT-utdanning, har du gode jobbutsikter og muligheten til å bidra til utviklingen innenfor mange samfunnsområder. IT-studier handler om mer enn koding. Å jobbe med IT er å jobbe med mennesker, tett på brukerne og deres behov, sier hun. 

Sykepleie fortsatt mest populært

Opptakstallene viser også at de aller fleste helsefagene har flere søkere i år enn i fjor, økte poenggrenser, og flere står på venteliste. Sykepleierutdanningen i Pilestredet er fortsatt det mest søkte studiet ved OsloMet og er blant de ti mest populære utdanningene i landet. 

Unge og ambisiøse søkere

Det er 16 prosent flere 18-19-åringer som har fått tilbud om studieplass ved OsloMet sammenliknet med fjoråret. Det betyr at de yngste søkerne vinner fram i kampen om de attraktive studieplassene.

- Dagens unge er ambisiøse og målrettede, og satser sterkt på utdanning. Tall fra Ungdata viser at mer enn 80 prosent av VG3-elevene planlegger å ta høyere utdanning, og dette rimer godt med trendene i årets opptak til OsloMet, sier Nina Waaler. 

Det er totalt 11858 kvalifiserte søkere med OsloMet som førstevalg i år. Tilsammen har 7549 søkere fått tilbud om studieplass ved OsloMet i hovedopptaket. 35727 står på venteliste. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om OsloMet

OsloMet
OsloMet
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.oslomet.no

OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.

OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.

OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.

Følg saker fra OsloMet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom