Innovasjon Norge

Rekordoppslutning for Asias største sjømatmesse

Del

Rekordmange norske utstillere er med til Kina når Innovasjon Norge for 12. gang arrangerer den norske fellesstanden på sjømatmessen, China Fisheries & Seafood Expo (CFSE) fra 1.til 3. november i Qingdao i Kina.

Den kinesiske Kinesisk vise landbruksministeren 
Yu Kangzhen, 
H.E. Ambassadør Geir O. Pedersen
Den kinesiske Kinesisk vise landbruksministeren Yu Kangzhen, H.E. Ambassadør Geir O. Pedersen

I år deltar 18 norske bedrifter på den norske standen som skal synliggjøre norsk sjømatnæring for rundt 28 000 innkjøpere fra hele Asia og fra mer enn 100 land. Til sammen er det over 1400 utstillere fra over 45 land til stede på messen. Siden oppstarten i 1996, har China Fisheries & Seafood Expo rukket å bli den største møteplassen for sjømathandel i Asia.  

- Vi ser en økende interesse for norsk sjømat i Kina. Vi ser også en stadig større etterspørsel etter bedrifter med nye arter og andre produkter basert på andre marine bioråvarer. Dette gir Norge gode muligheter. Det er gledelig å se at vi har med oss så mange norske utstillere og at normaliseringen av forholdet mellom Kina og Norge resulterer i et tettere samarbeid og økt eksport fremover, sier Ole Henæs, Regionsdirektør Asia i Innovasjon Norge.

Enormt potensiale
Potensialet for norske sjømateksportører i Kina er enormt. I løpet av de siste fem årene, har verdien av Kinas sjømatimport nesten fordoblet seg – til mer enn US $ 9 milliarder. Samtidig vokser Kinas sjømatkonsum med 10 prosent i året. Innen 2030 spår Verdensbanken at Kina vil stå for 38 prosent av det globale sjømatkonsumet.

Kina er med dette det viktigste og mest dynamiske sjømatmarkedet i verden. Totalt eksporterte Norge rundt 143 tusen tonn sjømat til Kina i 2016 til en verdi av 2, 7 millioner kroner. Frem til og med september 2017 har sjømateksporten til Kina økt med 32 prosent tonn fisk.

Ikke bare laks
Etterspørselen etter norsk sjømat i resten av Asia er også stor. Norsk sjømat regnes som mer bærekraftig og av høyere kvalitet enn fisk fra mange andre land. Det er fortsatt stor etterspørsel etter norsk laks, men det er også en økende etterspørsel etter andre sjømat produkter.

 - Kina og andre asiatiske land er opptatt av en bærekraftig utvikling og modernisering av fiskeri- og akvakulturnæringen. Dette kan bety økte muligheter for norske leverandører av teknologi og tjenester.  For å lykkes er det avgjørende å finne riktige samarbeidspartnere for implementering av norske løsninger i Kina, sier Knut R. Sørlie, leder av Innovasjon Norges kontor i Kina.

For å sikre gode samhandlingsarenaer for norske bedrifter, arrangerer Innovasjon Norge i Beijing workshop, nettverksbygging og B2B møter og bedriftsbesøk for norske deltagere i forbindelse med messen.

Fakta om China Fisheries & Seafood Expo (CFSE)

  • Messen arrangeres av Sea Fare Expositions (USA) i samarbeid med Kinas landbruksdepartement.
  • Fra 2014 er arrangementet blitt holdt i Qingdao, Kina.
  • Siden 1996 er CFSE vokst til å bli den største møteplassen for handel med sjømat i Asia.  I 2017 er det ventet at rundt 28 000 sjømatkjøpere fra mer enn 100 land skal besøke messen for å gjøre sine bestillinger.
  • Den norske ambassadøren til Beijing, Geir O Petersen vil delta messen. Han og hans medfølger besøker paviljongen først messedag.
  • Innovasjon Norge har de siste 12 årene har arrangert den norske fellesstanden på messen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Den kinesiske Kinesisk vise landbruksministeren 
Yu Kangzhen, 
H.E. Ambassadør Geir O. Pedersen
Den kinesiske Kinesisk vise landbruksministeren Yu Kangzhen, H.E. Ambassadør Geir O. Pedersen
Last ned bilde
På plass på den norske fellesstanden under China Fisheries & Seafood Expo. Fra venstre: Joanna Hu (IN Shanghai) 
Gustav Solvang (Economy Councellor) 
Lin Li (IN IBE) 
Tore Alfheim (IN Hordaland) 
H.E. Geir O. Pedersen 
Thomas Medsen.(Austevoll Seaweed) 
Knut Sørlie (IN China direktør) 
Edvin Skaar (Austevoll Seaweed) 
Chritian Skaar (Austevoll Seaweed) 
Lin Song (IN Beijing
På plass på den norske fellesstanden under China Fisheries & Seafood Expo. Fra venstre: Joanna Hu (IN Shanghai) Gustav Solvang (Economy Councellor) Lin Li (IN IBE) Tore Alfheim (IN Hordaland) H.E. Geir O. Pedersen Thomas Medsen.(Austevoll Seaweed) Knut Sørlie (IN China direktør) Edvin Skaar (Austevoll Seaweed) Chritian Skaar (Austevoll Seaweed) Lin Song (IN Beijing
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom