Nærings- og fiskeridepartementet

Rekordmange forskningsbedrifter får skattefradrag

Del

Rekordmange norske bedrifter får fradrag på skatten for å forske! Nye tall viser at antallet prosjekter økte med 10 prosent det siste året.

Aldri før har vi sett så mange Skattefunn-søknader som nå. I 2017 var det ca 7600 aktive skattefunnprosjekter i norsk næringsliv. Skattefunn er en ordning i Forskningsrådet som gir skattefradrag til norske bedrifter som driver med forskning og utvikling.

- Skal vi lykkes med å skape et bærekraftig velferdssamfunn trenger vi et næringsliv som investerer i forskning og utvikling. Skattefunn bidrar til at bedriftene investerer mer i forskning og utvikling, og vi ser at de som benytter ordningen, skaper flere arbeidsplasser, sier statsminister Erna Solberg.

Ordningen er en enkel og ubyråkratisk, og treffer i særlig grad små og mellomstore bedrifter.

- Skattefunn er et viktig virkemiddel for å fremme forskning og innovasjon i bedriftene, sier finansminister Siv Jensen.

De nye tallene viser at det er en økning i Skattefunn-prosjekter i alle fylker og i alle sektorer unntatt olje/gass og kultur og underholdning. IKT, marin sjømat og petroleum er det tre største næringene i Skattefunn-ordningen.

- Det er særlig gode nyheter at vi ser en høy vekst i Rogaland og Aust-Agder. Dette viser at det nå også investeres i ny aktivitet i de regionene som i størst grad har fått følge nedgangen i oljenæringen på kroppen, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

- En stor andel av bedriftene rapporterer at de opplever at Skattefunn er nyttig for dem, og at ordningen er enkel å bruke. Det kan jo også forklare hvorfor Skattefunn blir stadig mer populær, sier forskningsrådets direktør John Arne Røttingen. 

Kontakter

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom