Human-Etisk Forbund

Rekordhelg for humanistiske bryllup

Del

Aldri før har flere mennesker valgt å gifte seg humanistisk. Denne helgen velger hele 59 par å gifte seg i regi av Human-Etisk Forbund. Styrelederen spår at dette er en utvikling som vil forsterkes i fremtiden.

- Dette viser at flere mennesker er i ferd med å få øynene opp for vårt tilbud. Vi er glade for å kunne tilby meningsfulle seremonier til enda flere mennesker, sier Tom Hedalen, som i tillegg til å være styreleder selv er vigsler i Human-Etisk Forbund.

Han viser til flere undersøkelser hvor det fremgår at flertallet i Norge ikke lenger er aktivt troende.

- Det er en utvikling i tråd med tiden at flere ønsker seg en ramme rundt ekteskapet som ikke er basert på pakten med gud» mener Hedalen som spår enda mer jobb for seg selv og forbundets øvrige vigslere i fremtiden.

Styrelederen peker også på stor valgfrihet for de elskende parene som velger humanistisk bryllup.

- Ofte er religiøse seremonier veldig strenge med tanke på valg av spesifikk lokaler. Hos oss er det helt opp til paret selv hvor de ønsker å avgi sine løfter. Vi har gode erfaringer med alt fra tradisjonsrike lokaler til storslåtte utebryllup, avslutter Hedalen.

Totalt i år er det planlagt og gjennomført vigsler for 708 par i regi av Human-Etisk Forbund fordelt på landets 19 fylker.

Fordelingen per fylke er som følger:

Akershus: 74

Aust-Agder: 22

Buskerud: 54

Finnmark: 4

Hedmark: 26

Hordaland: 69

Møre og Romsdal: 27

Nordland: 18

Nord-Trøndelag: 10

Oppland: 27

Oslo: 103

Rogaland: 60

Sogn og Fjordane: 11

Sør-Trøndelag: 61

Telemark: 25

Troms: 11

Vest-Agder: 16

Vestfold: 52

Østfold: 38

Kontakter

Bilder

Om Human-Etisk Forbund

Human-Etisk Forbund
Human-Etisk Forbund
Brugata 19
0186 Oslo

+47 23 15 60 00http://www.human.no

Human-Etisk Forbund er et humanistisk livssynssamfunn med over 94.000 medlemmer. Forbundet jobber for en sekulær stat og et mangfoldig samfunn basert på respekt for menneskerettighetene.

Følg saker fra Human-Etisk Forbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Human-Etisk Forbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Human-Etisk Forbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom