Nets Branch Norway

Rekordår for kortbruk

Del

(Oslo 10. januar 2017) Tall fra BankAxept AS og Nets viser at betalingskortene ble brukt 1,78 milliarder ganger i 2016, en økning på 6,8 prosent sammenlignet med 2015. I løpet av året ble kortene benyttet til å handle varer og tjenester for 610,9 milliarder kroner, 4,6 prosent mer enn året før.

— Torsdag 22. desember ble det også satt ny rekord i kortbruk. Aldri før er kortene benyttet så flittig. Bare i løpet av denne dagen ble det gjennomført mer enn 8,1 millioner kortkjøp med en omsetning på nesten 3,6 milliarder kroner, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

I løpet av desember ble kortene benyttet 167,7 millioner ganger, 5,8 prosent mer enn desember 2015. I årets siste måned ble det handlet varer og tjenester for 61,9 milliarder kroner med betalingskort, en økning på 3,0 prosent sammenlignet med tilsvarende måned i fjor.

Ny BankAxept rekord
BankAxept-kortene ble benyttet 1,55 milliarder ganger i 2016, noe som er 74,8 millioner ganger mer enn året før. Vi handlet for 495,6 milliarder kroner med BankAxept, mot 478,8 milliarder kroner året før. 

I desember ble det utført 147,1 millioner kjøp med BankAxept-kortene og det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for nesten 51,1 milliarder kroner.

— Aldri før har nordmenn handlet så mye med BankAxept-kortene som i desember. Det er også første gang det i løpet av én måned er handlet varer og tjenester for mer enn 50 milliarder kroner med disse kortene. Nesten ni av ti kortkjøp i desember var med BankAxept, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Nøkkelord

Kontakter

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no-nb/

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både innenfor handel og i samfunnet som helhet. Våre 2400 medarbeidere i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Estland hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Norden og Baltikum med å gjøre hverdagen enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom