Ving Norge

Reisemålet vi aldri slutter å elske

Del

Kanariøyene har lokket norske ferieturister til seg siden 1960-tallet. Ifølge Spanias Turistkontor i Norge var det nærmere 470 000 nordmenn som i fjor ferierte på den spanske øygruppen utenfor Afrikas nordvestkyst.

Den mest populære av kanariøyene er Gran Canaria. Her fra Puerto de Mogán.
Den mest populære av kanariøyene er Gran Canaria. Her fra Puerto de Mogán.

Hva er det som år etter år får så mange til å reise hit egentlig? I en fersk undersøkelse troner det gode klimaet øverst på listen over grunner til at vi velger å reise til Kanariøyene. Den avslappede atmosfæren, strendene, et bra prisnivå og at det er et barnevennlig reisemål følger hakk i hæl. I tillegg oppgir mange at de føler seg trygge der og at det er enkelt å reise dit. Og ikke bare elsker vi nordmenn disse spanske ferieøyene, vi tilbringer også mer tid der enn andre turister – i snitt 12 dager, som er 3 dager lenger enn gjennomsnittet.

Mye å velge i
Norges største reisearrangør, Ving, har solgt reiser til Kanariøyene i mer enn 50 år og har desidert størst kapasitet av reiseoperatørene. Også de kan bekrefte nordmenns kjærlighet til den allsidige øygruppen.

– Vi har arrangert reiser til Kanariøyene siden charterreisens spede begynnelse, og jeg våger å si at vi kjenner disse øyene bedre enn noen andre. Vi har over 400 hotell å velge blant – alt fra små leilighetshotell til våre populære konsepthotell, og folk reiser tilbake år etter år etter år, konstaterer informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff. 

Bruker mest penger
Nordmenn legger også igjen mer penger enn andre nasjonaliteter når de ferierer på Kanariøyene, faktisk i overkant av 20 prosent mer enn gjennomsnittsturisten. Undersøkelsen viser at det først og fremst er restaurantbesøk, taxi og mat vi bruker penger på. Dessuten er nordmenn blant de mest aktive turistene. 

– Mye av årsaken til at så mange nordmenn velger å reise til Kanariøyene ligger i at de vet at reisemålene har mye mer å by på enn bare strand og sol. Mange reiser dit for å trene, sykle, gå i fjellet, spille golf og så videre. Naturen inviterer til aktiv ferie, og det er noe som tiltaler nordmenn flest, sier Røhr-Staff.

Gran Canaria på topp
Den mest populære av øyene er selvsagt Gran Canaria, som alene tok imot 288 000 norske turister i 2017.

– Det virker som om vi nordmenn aldri blir lei av Gran Canaria. Kapasiteten vår der har vært stabil i mange år, og i tillegg har vi faktisk økt kapasiteten noe på sommeren, da vi ser at mange også ønsker seg dit i sommerferien på grunn av det stabile og ikke altfor varme klimaet, forteller Røhr-Staff. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Den mest populære av kanariøyene er Gran Canaria. Her fra Puerto de Mogán.
Den mest populære av kanariøyene er Gran Canaria. Her fra Puerto de Mogán.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

915 08 888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet.

Ving Norge AS har 89 ansatte og over 400 000 reisende årlig. Ving Norge AS inngår i det internasjonale reisekonsernet Thomas Cook Group plc som er børsnotert i London.

Følg saker fra Ving Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ving Norge

Ving først med å klimakompensere alle flyreiser  16.4.2019 09:33:16 CESTPressemelding

Vinggruppen i Norden er de første blant de største reisearrangørene til å klimakompensere for utslippene fra samtlige flyreiser. Fra og med 29. april klimakompenserer de for 1,5 millioner gjesters flyreiser. Kompenseringen gjelder både når gjestene reiser med Vings eget flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, og med andre flyselskap gjennom Ving. Parallelt fortsetter arbeidet med å minske klimapåvirkningen i hele selskapet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom