Virke

Reiselysten på topp

Del

Reiselysten er på topp i sommer, og feriebudsjettet øker. Det viser ferske tall fra befolkningsundersøkelsen til Virke Reise.

78 prosent planlegger sommerferie i år, som viser stabil reiselyst fra i fjor.

- Reiselysten er stor, og det ligger an til å bli et godt år både for utenlandsreiser, og reisemål i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge.

Feriebudsjettet øker også fra i fjor, fra 40 200,- til 40 650 per husstand per år. 

- I år skal folk ha ferie, og det synes også på et noe økt feriebudsjett, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise utland.

Deler opp ferien

Det varme været ser ikke ut til å ha gitt utslag på lysten på utenlandsferie. 58 prosent skal på utenlandsferie i sommer. Sverre McSeveny-Åril mener det handler om at mange allerede har bestilt sommerreisen og at de fleste også vet at været fort kan snu her hjemme.

-Selv om Norge bader i solskinn om dagen, legger ikke dette noen demper på feriebestillingene til utlandet, sier McSeveny-Åril.

I årets undersøkelse ser vi også at flere enn i fjor skal på hytta i Norge. 35 prosent oppgir at hytta blir en del av sommerferien. Ferie på hotell, camping, eller privat utleie øker også fra 14 til 17 prosent.

–Nordmenn har oppdaget Norge som reisemål, og tallene viser at man i sommer mest sannsynlig vil se at enda flere nordmenn ferierer her hjemme, enten på hytta, hotell, eller å bli hjemme og være turist i egen by, sier Normann.

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:
Line Endresen Normann, Direktør Reise Norge og kultur, 930 93 739
Robert Hval Straumann, fagsjef, 915 73 197
Hanne Valdø, kommunikasjonsrådgiver, 970 16 757

Bilder

Dokumenter

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for handels- tjenestenæringen i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom