Innovasjon Norge

Reiselivsnæringen inntar Bodø

Del

Turoperatører fra hele verden kommer til Bodø neste uke for å kjøpe norske reiselivsprodukter på det som er Norges største bransjetreff for reiselivsnæringen. Arrangementet skal skape en økt interesse for Norge i årene fremover og et økt salg av norske reiselivsprodukter.

Norges største reiselivsbegivenhet foregår i Bodø i år. Foto: Ernst Furuhatt
Norges største reiselivsbegivenhet foregår i Bodø i år. Foto: Ernst Furuhatt

Det er Innovasjon Norge i samarbeid med Visit Bodø som arrangerer Norges største reiselivsarrangementet, Norwegian Travel Workshop (NTW), som i år går av stabelen i Bodø mellom 11.–14. april. Til sammen samler arrangementet 285 selgere fra hele Norge og 315 internasjonale kjøpere av norske reiselivsprodukter. I år kommer det kjøpere fra hele 29 nasjoner til Bodø.

Gigantisk stevnemøte
- NTW er uten tvil den viktigste møteplassen for norsk reiseliv. Workshopen er en av de største lukkede fagmessene i Norge, det finnes ingen lignende. I løpet av tre hektiske dager vil rundt 8000 forhandlingsmøter mellom norske reiselivstilbydere og utenlandske kjøpere bli gjennomført. Dette er en fantastisk arena for økt salg og internasjonalisering av norske reiselivsprodukter, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Arrangementet foregår i Nordlandshallen, hvor det for anledningen er satt opp 284 stands, der alt fra destinasjonsselskaper til overnattingssteder og transportleverandører vil sitte klare til å ta imot de utenlandske turoperatørene. Alle har forhåndsbooket møter, og kjøperne har kun 15 minutter på hver stand.

- NTW har drevet med samme konseptet i 40 år, og det er det en god grunn til – det funker! Vi drev med speed dating før folk visste hva ordet var, sier Tuftin.

De siste 20 årene har det vært et jevnt antall deltagere, med stadig nye markeder som finner veien til Norge. I år er det vi registrert mange nye kjøpere fra India og Kina. I tillegg er det mange turoperatører som kommer igjen år etter år.

- Vi vet at det fortsatt er viktig å møte utenlandske turoperatører direkte for å knytte kontakter og gi et førsteinntrykk av din bedrift eller produkt. I tillegg er dette en viktig arena for å pleie eksisterende kontakter og inngå avtaler for kommende sesong med disse, sier Tuftin.

Det beste Bodø har å by på
Det er ikke første gang Bodø arrangerer NTW, men det er en stund siden sist: Bodø var vertskapsby i 1984 og 1988. Å arrangere NTW gir vertskapsdestinasjonen en unik mulighet til å profilere seg direkte overfor mer enn 600 reiselivsaktører, både norske tilbydere og turoperatører – og agenter fra 29 land.

- Det er en ære for Bodø å være vertskap for Norwegian Travel Workshop 2016, året hvor byen feirer sitt 200-års jubileum. Gjennomføringen av dette viktige reiselivsarrangementet er en sentral del av starten på en tung satsing på reiseliv og opplevelser i Bodø og hele regionen Salten, sier Ann-Kristin Rønning Nilsen, reiselivssjef i Visit Bodø. 

Store arrangementer kommer til å være et av flere satsingsområder i Bodø i årene som kommer, i tillegg til fokus på cruise og en samordnet tilrettelegging for opplevelsesbasert reiseliv. Under NTW vil det arrangeres en rekke forskjellige utflukter, en guidet byvandring gjennom Bodøs historie og kulinariske opplevelser på byens restauranter.

- På åpningsseremonien hilser Innovasjon Norge og Visit Bodø NTW 2016 velkommen i Bodøs storstue, Stormen konserthus. På avskjedsfesten gjør vi kaiområdet til arena. Den gamle passasjerbåten, veteranskipet Gamle Salten, fortøyes og festen vil foregå både til lands og til vanns. Vi ser fram til å ta i mot den nasjonale og internasjonale reiselivsbransjen i fylkeshovedstaden i Nordland, avslutter Rønning Nilsen. 

Hovedpunkter fra programmet:

Dato:

Tid:

Sted:

Hva:

Kommentar:

Mandag 11.04

1730-1900

Stormen Konserthus

Selgerseminar

Innovasjon Norge presenterer siste nytt fra reiselivsnæringen

Mandag 11.04

1930-2000

Stormen Konserthus

Åpningsseremoni

Offisiell åpning av NTW

Tirsdag 12.04

0900-1615

Nordlandshallen

Workshop

Forhandlinger

Tirsdag 12.04

1730-1830

Bodø sentrum

City Walk

Guidet byvandring gjennom Bodø

Onsdag 13.04

0900-1430

Nordlandshallen

Workshop

Forhandlinger. Neste vertskapsby blir annonsert i lunsjen.

Onsdag 13.04

1630-1930

Bodø og omegn

Utflukter/befaring attraksjoner

Utflukter for deltakere

 

Fakta om Norwegian Travel Workshop:

  • Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass og arrangeres årlig av Innovasjon Norge i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet.
  • NTW er en lukket workshop basert på nærmere 8000 forhåndsbookede avtaler mellom rundt 300 utenlandske turoperatører fra 29 nasjoner og 283 norske selgere.
  • Arrangement i 2016 blir nummer 44. i rekken.

Adgang for pressen
Norwegian Travel Workshop er et lukket arrangement. Det vil være fri tilgang for pressen på de enkelte arrangementene, ta kontakt med pressekontakter for nærmere informasjon. Adgangskort til Nordlandshallen fås i informasjonsdesken i hallen.

For mer informasjon, kontakt:
Maya Vinje, pressekontakt Innovasjon Norge, tlf. 977 47 537
Ann-Kristin Rønning Nilsen, reiselivssjef Visit Bodø, tlf. 910 19 671
Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør Innovasjon Norge, tlf. 909 94 898

Bilder

Norges største reiselivsbegivenhet foregår i Bodø i år. Foto: Ernst Furuhatt
Norges største reiselivsbegivenhet foregår i Bodø i år. Foto: Ernst Furuhatt
Last ned bilde
Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge. Foto: Innovasjon Norge
Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge. Foto: Innovasjon Norge
Last ned bilde
Ann-Kristin Rønning Nilsen, reiselivssjef i Visit Bodø. Foto: Rune Nilsen / Bodø Nu
Ann-Kristin Rønning Nilsen, reiselivssjef i Visit Bodø. Foto: Rune Nilsen / Bodø Nu
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 OSLO

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom