Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Regjeringen valgte fornuften

Del

Regjeringen ved Siv Jensen sier i dagens VG at det ikke vil komme bilavgiftsøkninger i 2019 budsjettet. I realiteten utsettes WLTP justeringen til 2020 budsjettet, og man fortsetter med NEDC 2.0 i 2019. Fornuften seiret, alternativet kunne vært svært dramatisk.

"Meldingen kom ikke et sekund for tidlig, men den kom. Og det er det viktigste! Vi er svært tilfredse med denne løsningen. Slik vi ser det var en videreføring av omregningen til 2020 eneste farbare vei, og vi er glade for at også regjeringen ser dette. Konsekvensene ved å ikke gjøre dette kunne vært at nybilsalget hadde stupt, tusenvis hadde mistet jobben, CO2 utslippene gått opp, sier Stig Morten Nilsen adm. dir. i Norges Bilbransjeforbund (NBF).  

Til VG sier Siv Jensen at forutsetningen har vært et nøytralt opplegg, og avgiftene samlet ikke skulle øke. Men på grunn av usikkerheten nå, mener regjeringen at det er nødvendig å tråkke på bremsen, slik at man får tid til å sikre en sømløs og udramatisk overgang fra gammel til ny målemetode.

"Etter å ha jobbet intensivt med denne saken i godt over ett år er det utrolig deilig å ha nådd frem med våre bekymringer. Det har vært lagt ned utrolig mye arbeid, og samarbeidet med BIL og NAF har gitt oss slagkraft. Dette er rett og slett en stor politisk seier for bilbransjen og våre kunder. Kanskje den største politiske seieren i NBFs historie", sier Nilsen.

Vi må ta noen små forbehold ettersom regjeringen ikke har flertall på Stortinget. Det skal fortsatt forhandles om statsbudsjettet på Stortinget.

" Vi har jobbet svært bredt mot alle partier, så vi velger å være optimistiske. Signalene vi har fått fra andre partier er at dette vil gå igjennom", sier Nilsen.

For mer informasjon, kontakt:

Stig Morten Nilsen, adm. dir i Norges Bilbransjeforbund
smn@nbf.no
911 77 890

Egil Steinsland, kommunikasjonssjef i Norges Bilbransjeforbund
es@nbf.no       
994 85 268

Nøkkelord

Om Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Norges Bilbransjeforbund (NBF)
Norges Bilbransjeforbund (NBF)
Middelthunsgate 27
0368 Oslo

22 54 21 00http://www.nbf.no

Norges Bilbransjeforbund (NBF) er en landsdekkende interesseorganisasjon for nybilforhandlere og verksteder, og vi er tilsluttet NHO som bransje- og arbeidsgiverorganisasjon.

NBF er den samlende organisasjonen for aktører både innenfor lette og tunge kjøretøy. Vi organiserer merkeforhandlere, mekaniske verksteder, skade- og lakkverksteder, bilglassverksteder, dekkverksteder og bilbergere.

NBF har hovedkontor i Oslo, og er representert over hele landet gjennom 21 lokalforeninger.

Følg saker fra Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bilbransjeforbund (NBF) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Bilbransjeforbund (NBF)

Statsbudsjettet 2019: Inntektene fra bilavgiftene vil kollapse8.10.2018 12:30:39 CESTPressemelding

(Oslo 8. oktober 2018) Regjeringen foreslår i sitt statsbudsjett å ikke gjøre endringer i bilavgiftene for personbiler. Det er et viktig bidrag for å få ned utslippene fra bilparken på kort sikt. Men regjeringen kan ikke lenger utsette arbeidet med å etablere et bærekraftig bilavgiftssystem. Støtte til elbiler alene summerer regjeringen opp til at utgjør over 8 milliarder kroner i tapte inntekter bare i 2018 – det blir mer i 2019 og enda mer i 2020.

GROVE OG ALVORLIGE LØFTEBRUDD I STATSBUDSJETTET12.10.2017 12:04:51 CESTPressemelding

Regjeringen foreslår grove løftebrudd. Signalet er tydelig: don't look to Norway anymore. I sitt forslag til Statsbudsjett foreslår FrP/Høyre regjeringen å innføre engangsavgift også på elbiler. I tillegg kutter de i fordelene for ladbare og ikke-ladbare hybrider. Dette er ikke et miljø og klimavennlig budsjett. Det er et tydelig eksempler på at politiske løfter og avtaler er til for å brytes, slik KrF riktig påpeker.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom