Kompetanse Norge

Regjeringen styrker satsingen på karriereveiledning

Del

En nasjonal satsing lagt til Tromsø skal gi folk over hele landet tilgang til gode, digitale og gratis karriereveiledningstjenester.

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner åpnet kontoret i Tromsø med Kompetanse Norge-direktør Gina Lund.
Kunnskapsminister Jan Tore Sanner åpnet kontoret i Tromsø med Kompetanse Norge-direktør Gina Lund.

- For å bygge et bærekraftig velferdssamfunn trenger vi et oppdatert arbeidsliv med plass til alle og arbeidstakere med riktig kompetanse. Derfor er kunnskap, kompetanse og integrering blant regjeringens viktigste områder. Og vi må lykkes med alle tre. Ved å samle sterke fagmiljøer i Kompetanse Norge og Utdanningsdirektoratet, vil hele landet nå få tilgang til gode, digitale og gratis karriereveiledningstjenester. Tromsø blir et kraftsentrum i kompetanse- og integreringsarbeidet, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner.

I dag åpnet han Kompetanse Norges nye regionskontor i Tromsø. Regionskontoret skal spille en viktig rolle i å utvikle og styrke karriereveiledningstjenestene i Norge, og får blant annet oppdraget med å lage en digital karriereveiledningstjeneste. Arbeidet skal skje i tett samarbeid med det nye Utdanningsdirektoratet.

Viktig virkemiddel i kompetansepolitikken

- Karriereveiledning er ett av flere virkemidler i kompetansepolitikken.Karriereveiledning eksisterer ikke i et vakuum – det er et av mange kompetansepolitiske tiltak som spiller sammen. I Tromsø har vi ansatte med bred kompetanse, som skal jobbe med karriereveiledning, integrering og norskopplæring, analysefag og samarbeidet med partene i arbeidslivet, sier Gina Lund, direktør i Kompetanse Norge.

- Vi trenger et arbeidsliv hvor ingen går ut på dato. God karriereveilending får frem det som bor i folk, og viser veien videre. Karriereveiledning har betydning for den enkeltes liv og arbeidsliv og for fellesskapet. Det lønner seg at folk finner sin plass i arbeidslivet – derfor mener vi det er en god investering å satse på karriereveiledning, sier Sanner.  

Nøkkelord

Kontakter

Kompetanse Norge-direktør Gina Lund, tlf.:992 30 946, gina.lund@kompetansenorge.no

Kommunikasjonsrådgiver Synnøve Aasland, 951 65 326, synnove.aasland@kompetansenorge.no

Bilder

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner åpnet kontoret i Tromsø med Kompetanse Norge-direktør Gina Lund.
Kunnskapsminister Jan Tore Sanner åpnet kontoret i Tromsø med Kompetanse Norge-direktør Gina Lund.
Last ned bilde

Lenker

Om Kompetanse Norge

Kompetanse Norge
Kompetanse Norge
Karl Johans gate 7
0154 Oslo

23 38 13 00http://www.kompetansenorge.no

Kompetanse Norge, direktoratet for kompetansepolitikk er underlagt Kunnskapsdepartementet, Vårt nasjonale oppdrag er å bidra til økt deltakelse i arbeids- og samfunnsliv.

Vi skal løfte og synliggjøre kompetansepolitikkens betydning for Norges utvikling. For å få til dette, samarbeider vi med partene i arbeidslivet, flere departementer, regionale og kommunale aktører, frivilligheten, og alle opplærings- og utdanningsinstitusjoner.

Følg saker fra Kompetanse Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kompetanse Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kompetanse Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom