Norges Kampsportforbund

Regjerende EM-vinnere til årets taekwondo-NM

Del

Årets NM i taekwondo går av stabelen i Jessheim Is- og flerbrukshall 18. november. Over 240 utøvere deltar på årets NM. Tre av disse har i løpet av året tatt historiske medaljer i EM, og det forventes store idrettsprestasjoner både fra disse og andre i løpet av arrangementet.

Taekwondo bilde
Taekwondo bilde

Kristian Storsul Borgen, Nina Bansal og Joachim Wien skal alle delta på årets taekwondo-NM kommende helg. Bansal og Wien er etablerte stjerner med lange merittlister, mens unge Kristian Storsul Borgen fikk sitt internasjonale gjennombrudd med bronse i kadett-EM tidligere denne høsten.

Historiske medaljevinnere

Frem til i år hadde Norge har aldri tidligere vunnet individuelle gullmedaljer i taekwondo-EM. Nina Bansal (31) fra Tveita Taekwondo og Joachim Wien (24) fra Elvebyen Taekwondo Klubb ble dermed historiske når de begge gikk helt til topps i sine individuelle klasser under EM i Rhodos i mai.

I tillegg til Wien og Bansal har også talentet Kristian Storsul Borgen (14) fra Nesodden Taekwondo Klubb EM-medalje på merittlisten når han skal konkurrere på Jessheim denne helgen. I oktober ble kadett-EM arrangert i Budapest, og Storsul Borgen tok her Norges første medalje på herresiden i et kadett-EM.

– Vi er svært glade for at mange av våre norske utøvere har prestert i internasjonal sammenheng i løpet av 2017, og ser frem til å se flere av dem i aksjon på Jessheim denne helgen. Med over 240 konkurrerende utøvere vil alle besøkende få en utmerket mulighet til å oppleve store idrettsprestasjoner på nært hold, og vi gleder oss til å ønske deltakere, dommere og publikum velkommen til NM, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund

Kvinneløft og prestisjefulle priser

Også leder av taekwondo-seksjonen i Norges Kampsportforbund, Knut Olav Brecke, ser frem til arrangementet.

– I år feirer Norge 40 års medlemskap i World Taekwondo, det internasjonale taekwondoforbundet med olympisk forankring. Mange av våre utøvere drømmer om å delta i OL, og jobber knallhardt opp mot denne drømmen. Det jobbes derfor målrettet i Norges Kampsportforbund for å realisere disse drømmene, og å kvalifisere utøvere til OL i Tokyo i 2020, sier Brecke.

Det ventes også besøk fra ambassaden på arrangementet.

Ambassadøren for Sør-Korea, Park Hae-yun, vil være tilstede på NM og dele ut den prestisjetunge prisen Ambassadørens Pokal til beste kvinne og beste mann i juniorklassene. Det skal også deles ut pris til beste klubb innen både kamp og mønster

Under årets NM vil det også være ekstra fokus på kvinnene.

– Seksjonsstyret for taekwondo har vedtatt at klubber med mer enn to kvinnelige deltakere i NM konkurrerer om en premie på 10.000,- kr. Premien går til klubben med forholdsmessig flest kvinnelige deltakere. Hensikten med å dele ut premien er å bidra til et varig løft for kvinnene, og vi gleder oss stort til å dele ut premien, forklarer Brecke.

Alt av praktisk informasjon rundt årets NM finner du HER.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Taekwondo bilde
Taekwondo bilde
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom