Redningsselskapet

Redningsselskapets Sjøredningskorps i Moss vurderer flytting

Del

På grunn av manglende infrastruktur og kapasitet ved sin nåværende base i Kanalen, utreder Redningsselskapet nå alternativer for en ny base

For snart tre år siden flyttet RSRK Moss sin operative base fra Betongen i Mossesun­det til Kanalen i Moss. Dette har gitt bedre synlighet, bedre beredskap og god tilg­jengelighet for de frivillige mannskapene og publikum generelt.

Men kaiplassen i Kanalen med tilhørende basefasiliteter møter ikke kravene til ef­fektiv drift, samlokalisering av forebyggende- og operasjonelle aktiviteter og mer formalisert samhandling med andre beredskapsetater.

-Våre kurs- og møtelokaler, lagerplass, kaiplass, kontor og nødvendige sanitære fasiliteter er spredt over et stort område. Dette er tungvint, kostbart og gjør det vanskelig for Ungdomslaget og sjøredningskorpset å koordinere vårt livsviktige forebyggende arbeid innen sikkerhet på sjøen. Til syvende og sist er vi redd dette kan gå utover beredskapen i våre farvann, sier leder i Sjøredningskorpset André Van Ingelgem

RSRK Moss har så langt hatt et meget godt samarbeid med Moss Havn KF, som sta­dig søker å finne de beste løsningene for en trygg havn og en effektiv operativ drift ved den eksisterende basen. Men når behovene nå melder seg for utvikling av base-fasiliteter med samlokalisering av aktiviteter vil dette kreve større tiltak enn hva Moss Havn kan forestå alene. Da blir også gjennomføringen usikker.

På grunn av dette har Redningsselskapet nå begynt å utrede også andre alternativer i området, fra Larkollen i sør til Son i nord.

-Ideelt sett så ønsker vi gjerne å forlenge vår tilstedeværelse i Moss der vi både har nærhet til sjøen, byen og de frivillige. Men dette forutsetter at vi klarer å finne et bedre og mer funksjonelt basealternativ i området før dagens kontrakt utløper i 2019, sier regionleder i Redningsselskapet Kim Hagen Bertheussen. Regionlederen sier videre at Redningsselskapet nå er på jakt etter aktører som kan være interessert i å hjelpe de med å finne eller utvikle en ny egnet base, der både redningsskøyta, frivilligheten og ungdomslaget kan samles og drive forebyggende aktiviteter, kurs og beredskap.

-Målbildet er å kunne samle det frivillige sjøredningskorpset, barne- og ungdomsaktivitetene, samt våre land-frivillige i ett «frivillighetsbygg» med nærhet til Redningsskøyta RS159 Elias, sier Bertheussen som også legger til at de på sikt gjerne kunne tenke seg å utvikle konseptet mot en «beredskapshavn» sammen med aktører som brann, politi og skjærgårdstjenesten.

Leiekon­trakten med Moss Havn går formelt ut i midtveis i 2019 og medlemmene i RSRK Moss og RS Ung Moss håper Redningsselskapet rekker å få på plass en ny avtale om havneplass med tilhørende basefasiliteter for redningsskøyta RS159 «Elias» i løpet av 2018.

FAKTA RSRK MOSS

  • Et av Redningsselskapets 25 sjøredningskorps, operativt siden mai 2015
  • Driftes av 70 frivillige mannskaper, hovedsakelig fra Moss og Rygge
  • Disponerer redningsskøyta «Elias» med Gudmor H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra
  • Operasjonsområde fra Strømtangen i sør til Son i nord
  • Siden starten har korpset i Moss reddet 8 liv, assistert 3959 personer og berget 116 fartøy

FAKTA RS-UNG MOSS

  • Ungdomslag for de mellom 13 og 26
  • Bidrar blant annet i sjøvettopplæring av andre barn og unge, som markører for sjøredningskorpset, og med kjøring av «den lille» redningsskøyta Elias for de minste
  • Disponerer egne båter og maritimt utstyr som de kan benytte til egne aktiviteter

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

06757http://www.redningsselskapet.no

Redningsselskapet er en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon som teller 1500 redningskvinner og redningsmenn, fordelt på  50 redningsskøyter over hele landet, hvorav én i Moss

Redningsselskapet jobber for å gjøre det tryggere å ferdes på og ved sjøen.

Vår visjon er at "ingen skal drukne"

Følg saker fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom