Norges Blindeforbund

Ratifiser tilleggsprotokollen nå!

Del

Norges Blindeforbund krever at Norge ratifiserer tilleggsprotokollen til FNs konvensjon for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Landsmøtet i Norges Blindeforbund, samlet i Hurdal 25. til 28. september, krever at Norge ratifiserer tilleggsprotokollen til FNs konvensjon for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Konvensjonen gir funksjonshemmede rettigheter som sikrer likhet og verdighet, på lik linje med alle andre i samfunnet. FNs konvensjon for funksjonshemmedes rettigheter har siden den ble vedtatt i 2006, hatt en tilleggsprotokoll som gir funksjonshemmede individuell klagerett til FN.

Tilleggsprotokollen vil styrke rettssikkerheten til alle funksjonshemmede i Norge. Det er mer enn to år siden Norge ratifiserte konvensjonen. Tilleggsprotokollen har vært til høring og Blindeforbundet krever at den blir ratifisert i år.


Norges Blindeforbund


Landsmøtet

Kontakter

Seksjonsleder informasjon og samfunnskontakt Sverre Fuglerud
Tlf.: 990 03 662
E-post: fuglerud@blindeforbundet.no

Informasjonssjef og mediekontakt Mia Jacobsen
Tlf.: 958 74 292
E-post: mia.jacobsen@blindeforbundet.no

Om Norges Blindeforbund

Norges Blindeforbund
Norges Blindeforbund
Sporveisgata 10
0308 OSLO

Følg saker fra Norges Blindeforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Blindeforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Blindeforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom