Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Raskt og enklere å få penger fra staten

Del

Eksamensvakter, tolker, psykologer, fosterhjemsforeldre, meddommere, vitner og alle andre som gjør en jobb for staten får nå lettere hjelp når de fyller ut reiseregning og andre skjemaer for oppdraget.

Hvert år er det rundt 100 000 personer i alle aldre og med ulike profesjon, som gjør et oppdrag for staten og skal få et honorar for jobben de gjør. Noen vet hvordan de kan kreve honoraret sitt, for andre er det første gang. Noen trenger å stille et spørsmål eller to når de skal fylle ut skjema for å få lønn. Nå kan de få hjelp fra Lara, DFØs nye praterobot/chatbot, uansett når og hvor de setter seg ned for å fylle ut skjema.

- Ikke bare kan alle som har gjort oppdrag for staten nå levere reiseregninger og se utbetalt lønn i appen og på nett, men de kan også få hjelp når de trenger det. Det sørger Lara for. Lara er en digital assistent som ikke sover, og skal hjelpe, veilede og svare på spørsmål brukeren har. Det som er nytt, er at brukeren tidligere bare kunne få hjelp innenfor ordinær arbeidstid. Nå kan brukeren få hjelp når som helst på døgnet av Lara, forklarer Bjørn Sæstad, avdelingsdirektør i Direktoratet for økonomistyring, som har utviklet løsningen.

Direktoratet for økonomistyring leverer lønns- og regnskapstjenester til hele staten. I 2014 lanserte vi en DFØ-app, som statsansatte bruker for blant annet å skrive reiseregninger, registrere timer og sjekke lønn. - Nå har vi utviklet en ny selvbetjeningsportal som heter «Betalmeg» hvor honorarmottakerne får hjelp når de trenger det av Lara. «Betalmeg» er lett å huske og lett å bruke, sier Sæstad.

Fra og med 2018 kan alle som har gjort oppdrag for staten registrere oppdraget, levere reiseregninger og se utbetalt lønn i en app på mobilen og på nettet.

 

Nøkkelord

Kontakter

Kontaktperson: avdelingsdirektør lønnsavdelingen, Bjørn Sæstad, tlf: 924 18 311

Bilder

Avdelingsdirektør Bjørn Sæstad
Avdelingsdirektør Bjørn Sæstad
Last ned bilde
Skjermbilde av "Betalmeg" og DFØs digitale assistent Lara
Skjermbilde av "Betalmeg" og DFØs digitale assistent Lara
Last ned bilde

Om Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no

DFØ er statens ekspertorgan på økonomi- og virksomhetsstyring i staten, og leverer lønns- og regnskapstjenester til rundt 87 prosent av statlige virksomheter.

Følg saker fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom