Rambøll

Rambøll invitert til det Det Hvite hus

Del

Kom utstyrt med 20.000 legoklosser.

I forbindelse med FNs vanndag, som markeres hvert år 22. mars, inviterte den amerikanske administrasjonen til et toppmøte om vann i Det Hvite Hus. Rambøll var invitert med, som del av en dansk delegasjon.

USA står ovenfor enorme utfordringer i forhold til vann. I løpet av årene som kommer, vil det investeres milliarder av dollar for å redusere amerikanernes vann- og energiforbruk. Skandinaviske vannteknologibedrifter har mange av de løsningene som amerikanerne tørster etter, og en håndfull danske bedrifter ble derfor invitert med for å vise sin kompetanse i Det Hvite Hus. Blant dem var Søren Hvilshøj, global markedsdirektør i Rambøll Vann.

Delegasjonen snakket om temaer som klimatilpasning, overvann-, spill- og grunnvannshåndtering.

Waterville
For å skape bevissthet og for å demonstrere styrken i den danske vannsektoren på en klar og detaljert måte, valgte Rambøll å bygge en stor Lego-modell utstilling for å illustrere den danske tilnærmingen til denne problematikken. Modellen som er 90 centimeter lang og 213 centimeter høy, og består av 20.000 legoklosser, illustrerer den lille landsbyen heter "Waterville". Modellen viser mange typiske kjennetegn ved den danske tilnærming til vannforvaltning samt forskjellige metoder for 3D analyse av vannressursforvaltning som for eksempel ressursundersøkelser gjort av et helikopter.

-USA står overfor en rekke vannutfordringer, fra alvorlige vannunderskudd i California til hyppige flommer i Mississippi-området. Ved å presentere modellen håper vi å initiere kvalifiserte og fruktbare diskusjoner om mulige løsninger. For eksempel om hvordan USA kan oppnå sitt ambisiøse mål om å redusere vannforbruket med 30%, sier Søren Hvilshøj.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Søren Hvilshøj, global markedsdirektør i Rambøll Vann.
Søren Hvilshøj, global markedsdirektør i Rambøll Vann.
Last ned bilde

Om Rambøll

Rambøll
Rambøll
Hoffsveien 4
0275 OSLO

22 51 80 00http://www.ramboll.no

Rambøll en global samfunnsrådgiver innen bygg & arkitektur, transport, energi, vann, miljø & helse, olje & gass og management consulting. I Norge er vi 1400 medarbeidere fordelt på 20 kontorer. Virksomheten har totalt 12 800 medarbeidere lokalisert i 35 land.

I Rambøll er vi opptatt av å skape inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet omkring. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Følg saker fra Rambøll

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Rambøll

Rambøll med ny VVA-avtale for Færder kommune7.3.2018 08:41Pressemelding

-Vi ser frem til et givende samarbeid om spennende prosjekter i årene fremover. Denne rammeavtalen er viktig for oss og bekrefter vår posisjon som rådgiver i Vestfold, sier Atle Gulbrandsen fra Rambøll. Tjøme og Nøtterøy ble slått sammen til Færder fra første januar i år. Til sammen har kommunen rundt 27.000 innbyggere, men i sommermånedene mer enn dobles antallet på grunn av stor tilstrømming til sommerparadiset. Dette gir særegne utfordringer for infrastruktur både over og under bakken og Rambøll er stolt over å kunne hjelpe kommunen med å løse sine oppgaver. Avtalen løper i 2+1+1 år.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom