Rambøll

Rambøll er arkitekt og rådgiver for fengslet i Agder

Del

Kruse Smith Entreprenør og Rambøll skal bygge to nye avdelinger for fengslet i Agder, på oppdrag for Statsbygg.

- At vi vant dette er resultatet av langsiktig og strategisk arbeid utført av tilbudsteamet i Kristiansand. Dette er et godt eksempel på hvor viktig vår lokale forankring i markedet er. Vi er veldig fornøyde med å score best på kvalitet i konkurransen, spesielt fordi vi har brukt hele vår tverrfaglige styrke, fra arkitekter til tekniske fag. Vi vil benytte lokale ressurser i tillegg til at vi benytter nasjonal og global ekspertise ved behov. Dette gir oss de beste forutsetningene for et veldig godt sluttresultat, sier Bjørn Tore Landsem, markedsenhetsdirektør for Bygg og arkitektur sør & øst i Rambøll.

Kruse Smith Entreprenør skal bygge forlegningsbygg med bo- og aktivitetsarealer ved de to fengselsavdelingene. Statsbygg har også inngått en avtale med Skanska som skal bygge portbygg, hovedvaktbygg, aktivitetsbygg samt komplette utomhusarbeider og såkalte perimetersikringer.

Til sammen utgjør de to nye avdelingene i Mandal og Froland rundt 300 soningsplasser.

Total kontraktssum for avdeling Mandal er om lag 360 millioner og for Froland 530 millioner kroner.

Prosjektet er oppdelt i fire totalentrepriser, to på hver lokasjon.

Forprosjektet er allerede i gang.

Byggestart er første kvartal 2018, byggene skal være klare for prøvedrift høsten 2019 og skal overleveres Kriminalomsorgen første halvår 2020. 

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Bilde: Oppstartsmøte med Kruse Smith Entreprenør og Rambøll.  Prosessleder Gerd Beate Vik jobbet for at alle nøkkelpersoner har en felles forståelse for bakgrunn og ambisjoner for prosjektet.
Bilde: Oppstartsmøte med Kruse Smith Entreprenør og Rambøll. Prosessleder Gerd Beate Vik jobbet for at alle nøkkelpersoner har en felles forståelse for bakgrunn og ambisjoner for prosjektet.
Last ned bilde

Om Rambøll

Rambøll
Rambøll
Hoffsveien 4
0275 OSLO

22 51 80 00http://www.ramboll.no

Rambøll en global samfunnsrådgiver innen bygg & arkitektur, transport, energi, vann, miljø & helse, olje & gass og management consulting. I Norge er vi 1400 medarbeidere fordelt på 20 kontorer. Virksomheten har totalt 12 800 medarbeidere lokalisert i 35 land.

I Rambøll er vi opptatt av å skape inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet omkring. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Følg saker fra Rambøll

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Rambøll

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom