Unio

Ragnhild Lied valgt som ny leder av Unio

Del

Representantskapet i hovedorganisasjonen Unio valgte i dag Ragnhild Lied til ny leder. Hun etterfølger Anders Folkestad som går av etter 14 år som Unio-leder.

Ragnhild Lied har vært sentral tillitsvalgt i Utdanningsforbundet fra 2002 og leder siden 2012. Hun overtar som leder for de vel 330.000 medlemmene i Unios tolv medlemsforbund fra årsskiftet.

- Dette er en oppgave jeg gleder meg til å ta fatt på. Sammen med resten av fagbevegelsen spiller Unio en veldig viktig rolle i det norske samfunnet, sier Ragnhild Lied.
Hun understreker at Unio fortsatt skal prege den politiske dagsordenen og ta del i samfunnsdebatten.
- Vi lever i en tid hvor det er særlig viktig å verne om og videreutvikle trepartssamarbeidet. Jeg vil stå på for Unios medlemmer, både i kampen for lønns- og arbeidsvilkår og jobbe for et godt arbeidsmiljø, sier hun, og understreker:
- Unio skal være en sterk hovedorganisasjon og et tydelig talerør for kunnskap og kompetanse.

Med seg i ledelsen får Ragnhild Lied med seg Solveig Kopperstad Bratseth som 1. nestleder og Kjetil Rekdal som 2. nestleder. De kommer fra henholdsvis Norsk Sykepleierforbund og Politiets Fellesforbund.

Den nye ledelsen overtar fra 1. januar 2016.

Bilder

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon med om lag 350 000 medlemmer. Unio er partipolitisk uavhengig, og er en aktiv aktør i arbeidslivspolitikken med et bredt samfunnsengasjement. Vi er opptatt av at offentlige tjenester har god kvalitet. For å oppnå dette er mer penger til tjenestene, økt bruk av kvalifisert personell og bedre lønnsuttelling for utdanning og kompetanse avgjørende. Unio er en pådriver for at en størst mulig del av befolkningen er sysselsatt og at arbeidslivet legger til rette for inkludering og likestilling.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom