Glass og Fasadeforeningen

R Daaland AS flyttet maskiner

Del

Tradisjonsrike R Daaland As har hatt for liten plass nesten siden oppstarten i 1980. Snart er bedriften helt ferdig med reorganisering av produksjon og lokalene er utvidet. – Nå effektiviseres både produksjon og logistikken forbedres, sier Jannicken Kristoffersen.

Rolf Daaland stiftet R Daaland AS og etablerte seg i egne lokaler Fossegrenda 3b i Trondheim.

– Eiendommen ble for liten allerede få år etter oppstarten. Bygget ble utvidet rundt årtusenskiftet, slik at vår tomt ble fullt utnyttet. Senere har vi leiet lagerlokaler og parkering av naboen. Likevel har produksjonen i egen fabrikk vært «flaskehalsen», forteller Kristoffersen.

R Daaland AS har hatt høyt tempo og økende oppdragsmengde gjennom årene og har blitt tvunget til å takke nei til oppdrag på grunn av kapasitet.

–I Fossegrenda 3 og 5 har eier og nabo Kolbjørn Johnsen eiendom as leid ut til Byggmakker i flere tiår. Når byggevarehuset flyttet ut fikk vi muligheten for ytterligere utvidelse. Byggmakkers gamle trelastlager er blitt renovert og alle vegger og tak er etterisolert, nye vinduer er montert og porter skiftet. Lokalene er nå inndelt i to soner, hvor omtrent en tredjedel varmes opp og brukes til produksjonslokale. Den resterende plassen brukes som lager, hovedsakelig for glass og ferdigproduserte profiler, klare for å kjøres til byggeplass, sier Kristoffersen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

R Daaland AS flyttet maskiner
R Daalands får bedre plass.

– Investeringer som er gjort er betydelige, og nødvendige. Vi har tilrettelagt lokalene med en løfterampe for å utjevne en nivåforskjell på 160 centimeter mellom de to sonene. Vi har gått til innkjøp av en ny elektrisk truck og det er blitt bygget tre nye kontor med spesielle krav til lyddemping. Utover investeringene vil det bli løpende utgifter til husleie og strøm, men vi tror allikevel det vil bli lønnsomt på grunn av effektiviseringen vi oppnår. Alle medarbeidere har vært og er involvert, men en prosjektgruppe på fem personer har jobbet målrettet og kommet i havn inne fristen som ble satt.

– Vi har tydelige mål med denne utvidelsen på 1300 kvadratmeter. Vi rigger oss for framtiden og vi skal blir mer konkurransedyktige. Vi er glade for at utleier har bidratt på en positivt måte, sier Jannicken Kristoffersen.

Bilder

Om Glass og Fasadeforeningen

Glass og Fasadeforeningen
Glass og Fasadeforeningen
Fridtjof Nansens vei 19
0369 Oslo

47 47 47 05http://www.glassportal.no

Glass og Fasadeforeningen (GF) er en interesseorganisasjon for bedrifter med virksomhet innenfor forvaltning, rådgivning, prosjektering, produksjon, bearbeiding, montering og handel/salg av glass- og tilhørende produkter.

Følg saker fra Glass og Fasadeforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Glass og Fasadeforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Glass og Fasadeforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom