Omsorgsbygg Oslo KF

Prosjektledelse på plass for Ryen helsehus

Del

Omsorgsbygg Oslo har satt frem startblokkene til Ryen Helsehus, og jobber med planlegging og prekvalifisering. PROBEA fikk den første kontrakten, som innebærer prosjektleder, assisterende prosjektleder og koordinator for prosjekteringen.

Oslo trenger flere sykehjemsplasser, og bygging, rehabilitering og re-etablering av sykehjem er en del av tiltakene som gjøres for å tilfredsstille behovet. Ryenhjemmet i bydel Nordstrand rives, og et nytt helsehus skal oppstå på samme tomt. Det erOslo kommune ved Omsorgsbygg Oslo KF som er byggherre.

Helsehus-konseptet er en del av moderniseringen av eldreomsorgen i Oslo. Et helsehus tilbyr rehabilitering og restitusjon, med fysioterapeut, lege og treningsrom, slik at brukeren kan komme tilbake til sitt eget hjem og fungere mest mulig normalt der.

Ryen helsehus skal oppføres med 142 plasser, som oppfyller dagens krav til sykehjemsplass med enerom og eget bad. I tillegg blir det tilhørende fellesrom, service- og kontorfunksjoner. Prosjektet er forventet ferdigstilt i løpet av 2020.

- Ryen helsehus skal bli et godt bygg å bo og jobbe i, og det skal bygges og driftes mest mulig miljøvennlig. Det skal bygges som plusshus og BREEAM-sertifiseres til karakteren «Very Good». Vi er svært fornøyde med å ha fått på plass en erfaren prosjektleder. Nå er fem entreprenører prekvalifisert, og jobber med løsningsforslag og tilbud knyttet til dette prosjektet, sier adm.dir. i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen.


Erfaren prosjektleder

Konkurransen om å få prosjektledelsen var god og jevn mellom Omsorgsbyggs rammeavtalepartnere som leverte tilbud. PROBEA vant, blant annet fordi de kunne tilby en svært kompetent og erfaren prosjektleder som har arbeidet med tilsvarende prosjekter i andre kommuner, i tillegg til å ha erfaring fra to av Oslo kommunes andre eiendomsforetak, Undervisningsbygg og Boligbygg.


- Vi er veldig fornøyde med å bli tildelt prosjektledelsen for Ryen helsehus. Omsorgsbygg er en viktig kunde for oss, og helsehuset er et stort og viktig prosjekt. PROBEA ved Geir Haugan og Håkon Reisvang vil gjøre sitt ytterste for at prosjektet skal bli vellykket på alle måter, sier administrerende direktør i PROBEA, Øystein E. Johansen.

Bildetekst: Adm.dir. i Omsorgsbygg Oslo KF, Per Morten Johansen (t.v.), er fornøyd med å få Geir Haugan og Håkon Reisvang fra PROBEA med på laget for å realisere Ryen helsehus.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Omsorgsbygg Oslo KF

Omsorgsbygg Oslo KF er et foretak som bygger, drifter, forvalter og vedlikeholder kommunale formålsbygg i Oslo, som barnehager, sykehjem, brannstasjoner m.m. Foretaket sorterer under Byrådsavdeling for næring og eierskap.

Følg saker fra Omsorgsbygg Oslo KF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Omsorgsbygg Oslo KF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Omsorgsbygg Oslo KF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom