Den norske kirke

Priv. til red.: Vigsling av Kari Veiteberg til biskop i Oslo. Oslo domkirke 17. desember kl. 11.00

Del

Oslo bispedømme ønsker media velkommen til gudstjenesten i Oslo domkirke 17. desember der Kari Veiteberg blir vigslet til biskop i Oslo. Akkreditering for media skal skje innen tirsdag 12. desember.

Kari Veiteberg vigsles 17. desember til Oslos nye biskop. (Foto: Hege Flo Øfstaas)
Kari Veiteberg vigsles 17. desember til Oslos nye biskop. (Foto: Hege Flo Øfstaas)

H.M. Kong Harald deltar i vigslingsgudstjenesten, sammen med representanter for kirke og samfunnsliv - og en fullsatt domkirke.
 
Høytideligheten i Oslo domkirke markerer starten på tjenesten for den 32. lutherske biskopen i Oslo. Kari Veiteberg er den første kvinnen i rekken og overtar etter Ole Chr. Kvarme som hadde sin avskjedsgudstjeneste 3. september.
 
Kirkerådet tilsatte bymisjonsprest Veiteberg som ny biskop i Oslo på sitt møte 13. september.
 
Preses i Bispemøtet Helga Haugland Byfuglien vil forestå vigslingen av den nye biskopen. Biskoper og prester fra inn- og utland er med i forbønnshandlingen. Domkantor og flere av korene i Oslo domkirke deltar i høytidsgudstjenesten.
 
Det blir en kort briefing for media ved hovedinngangen til Domkirken kl. 10.00. Der blir akkrediteringskort, prekenmanus og en oversikt over hvem som deltar i gudstjenesten delt ut. Manus og informasjon til pressen blir ellers å finne som vedlegg nederst på denne nettsiden, etterhvert som de foreligger: https://kirken.no/nb-NO/om-kirken/aktuelt/vigslingsgudstjeneste_Veiteberg
 
Fotografering:
Det vil bli mulighet til å fotografere underveis i gudstjenesten, og det reserveres plasser for journalister og fotografer ut fra akkrediteringslisten.
 
Av plasshensyn vil det bli pool for fotografering av selve vigslingen ved alteret. NTBscanpix (stillfoto) og NRK (video) deltar i denne. Bilder/film distribueres raskt.
 
Etter vigslingsgudstjenesten er det mottakelse for den nye biskopen, H.M. Kong Harald og inviterte gjester i Fanehallen ved Akershus festning. Her vil det bli mulighet for fotografering i starten av arrangementet. (Fanehallen er bygningen tvers overfor Forsvarsmuseet nede ved Akershusstranda.)
 
Akkreditering
Akkreditering av journalister/fotografer gjøres ved å sende navn/navneliste til kommunikasjonsrådgiver Johannes Ek Reindal ved Oslo bispedømmekontor.

Det er satt av presseplasser både i Domkirken og ved mottakelsen i Fanehallen etter gudstjenesten. Vi ber pressen spesifisere om medarbeidere ønsker å delta ved mottagelsen i Fanehallen også.
Epost: jr573@kirken.no
Tlf.: 90 97 66 79 / 23 30 11 63
Frist: 12. desember.
 
 
For mer informasjon, ta kontakt med oss:
Johannes Ek Reindal, kommunikasjonsrådgiver ved Oslo bispedømmekontor
Epost: jr573@kirken.no
Tlf.: 90 97 66 79 / 23 30 11 63
 
eller
 
Ingeborg Dybvig, kommunikasjonsdirektør i Kirkerådet
Epost: id933@kirken.no
Tlf.: 23 08 12 05 / 47 48 16 06
 

Bilder

Kari Veiteberg vigsles 17. desember til Oslos nye biskop. (Foto: Hege Flo Øfstaas)
Kari Veiteberg vigsles 17. desember til Oslos nye biskop. (Foto: Hege Flo Øfstaas)
Last ned bilde

Dokumenter

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke

Sámi girkoráđđi 25 jagi / Samisk kirkeråd 25 år31.8.2018 11:29Pressemelding

Sámi girkoráđđi vuođđuduvvui 1992:s ja ráđis lei vuosttáš čoahkkin 1993:s. Dán jagi lea ge 25 jagi áigi, ja mii doallat ávvudoaluid. Dán oktavuođas Sámi girkoráđđi bovde ávvodoaluide čakčamánu 6. b. dii. 17:00. Dalle lea ipmilbálvalus ja girkogáffe. Sihke ipmilbálvalus ja girkogáffe Grønnåsen girkus, Romssas, lea rabas buohkaide geat háliidit searvat ipmilbálvalussii ja ávvudit minguin. Samisk kirkeråd ble vedtatt opprettet i 1992, og hadde sitt første møte i 1993. I år feirer vi 25-årsjubileum. Samisk kirkeråd invigterer derfor til en festmarkering med gudstjeneste og kirkekaffe i Grønnåsen kirke i Tromsø torsdag 6. september kl. 17.00. Både gudstjenesten og kirkekaffen er åpen for alle. Rådet skal fremme, verne og samordne samisk kirkeliv i Den norske kirke og ivareta urfolksspørsmål på vegne av Den norske kirke. Rådets sekretariat er lokalisert i Tromsø. https://www.facebook.com/events/903415803178614/ Om arrangementet på Facebook Nettsiden om samisk kirkeliv i Den norske kirke Kont