Den norske kirke

Priv. til red.: Vigsling av biskop Herborg Oline Finnset i Nidarosdomen, 10. september kl. 11.00

Del

Nidaros bispedømme ønsker media velkommen til gudstjenesten hvor Herborg Oline Finnset blir vigslet til biskop i Nidaros. Akkreditering for media innen mandag 4. september.

Herborg Oline Finnset foran Nidarosdomen. 10. september vigsles hun til tjenesten som biskop i Nidaros. (Foto: Magne Vik Bjørkøy)
Herborg Oline Finnset foran Nidarosdomen. 10. september vigsles hun til tjenesten som biskop i Nidaros. (Foto: Magne Vik Bjørkøy)

H.M. Kong Harald deltar i vigslingsgudstjenesten, sammen med representanter for kirke og samfunnsliv - og en fullsatt domkirke.

Høytideligheten i Nidarosdomen markerer starten på tjenesten for den 33. lutherske biskopen i Nidaros. Herborg Oline Finnset er den første kvinnen i rekken.

Preses Helga Haugland Byfuglien vil forestå selve vigslingen av den nye biskopen, og biskoper og prester fra inn- og utland er med i forbønnshandlingen. Domkantor og flere av Nidarosdomens kor deltar i høytidsgudstjenesten.

Det blir presserom i besøkssenteret ved Domkirken, dette blir åpent både før (fra kl. 09.30) og etter gudstjenesten. Her blir det utdelt akkrediteringskort, prekenmanus og en oversikt over hvem som deltar i gudstjenesten. Det blir en kort briefing for media kl. 10.00.

Fotografering:
Det vil bli mulighet til å fotografere underveis i gudstjenesten, og det reserveres plasser for journalister og fotografer ut fra akkrediteringslisten.

Av plasshensyn vil det bli pool for fotografering av selve vigslingen ved høyalteret. Scanpix (stillfoto) og NRK (video) deltar i denne. Bilder/film distribueres raskt.

Etter gudstjenesten vil det bli en fotosession på Vestfrontplassen, og biskop Herborg Oline Finnset vil være tilgjengelig for korte intervju.

Etter vigslingsgudstjenesten er det mottakelse for den nye biskopen, H.M. Kong Harald og inviterte gjester i Herresalen i Erkebispegården. Her vil det bli mulighet for fotografering i starten av arrangementet.

  • Akkreditering av journalister/fotografer gjøres ved å sende navn/navneliste til kultur- og kommunikasjonsrådgiver Magne Vik Bjørkøy, epost: mb499@kirken.no.
    Frist: 4. september.

For ytterligere kommentar/informasjon, kontakt:
Magne Vik Bjørkøy, Nidaros bispedømme. Tlf: 90789950. Epost: mb499@kirken.no
Aage Tørris Ekker, Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Tlf: 91842599. Epost: fmstate@fylkesmannen.no

Bilder

Herborg Oline Finnset foran Nidarosdomen. 10. september vigsles hun til tjenesten som biskop i Nidaros. (Foto: Magne Vik Bjørkøy)
Herborg Oline Finnset foran Nidarosdomen. 10. september vigsles hun til tjenesten som biskop i Nidaros. (Foto: Magne Vik Bjørkøy)
Last ned bilde

Dokumenter

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke

Sámi girkoráđđi 25 jagi / Samisk kirkeråd 25 år31.8.2018 11:29Pressemelding

Sámi girkoráđđi vuođđuduvvui 1992:s ja ráđis lei vuosttáš čoahkkin 1993:s. Dán jagi lea ge 25 jagi áigi, ja mii doallat ávvudoaluid. Dán oktavuođas Sámi girkoráđđi bovde ávvodoaluide čakčamánu 6. b. dii. 17:00. Dalle lea ipmilbálvalus ja girkogáffe. Sihke ipmilbálvalus ja girkogáffe Grønnåsen girkus, Romssas, lea rabas buohkaide geat háliidit searvat ipmilbálvalussii ja ávvudit minguin. Samisk kirkeråd ble vedtatt opprettet i 1992, og hadde sitt første møte i 1993. I år feirer vi 25-årsjubileum. Samisk kirkeråd invigterer derfor til en festmarkering med gudstjeneste og kirkekaffe i Grønnåsen kirke i Tromsø torsdag 6. september kl. 17.00. Både gudstjenesten og kirkekaffen er åpen for alle. Rådet skal fremme, verne og samordne samisk kirkeliv i Den norske kirke og ivareta urfolksspørsmål på vegne av Den norske kirke. Rådets sekretariat er lokalisert i Tromsø. https://www.facebook.com/events/903415803178614/ Om arrangementet på Facebook Nettsiden om samisk kirkeliv i Den norske kirke Kont