Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Priv. til red.: Presseinvitasjon til NVEs beredskapskonferanse Energiberedskap 2018 på Hamar 23.- 24. mai

Del

Det årlige møtestedet for alle som jobber med sikker kraftforsyning er i år på Scandic Hotell Hamar. Onsdag 23. og torsdag 24. mai, et godt steinkast unna flomstore Mjøsa, samler NVE og Eidsiva Nett rundt 200 av de som har ansvaret for at du har strøm i kontakten.

Konferansen starter med å ta for seg hvilke endringer kraftbransjen må forholde seg til, samtidig som bransjens mandat, om stabil strømleveranse til alle, er det samme som det alltid har vært.

Det vil også bli holdt en egen bolk om hvordan myndighetene kan jobbe sammen for å sikre landets strømforsyning.

Under dag to av konferansen kan man dykke ned i to svært spissede parallellsesjoner: Sikring av IT-systemer, eller transformatorhavari.

Det vil bli holdt innlegg av NVE, Eidsiva, Telenor, Fylkesmann i Hedmark, Statnett, Distriktsenergi, Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, Politiets Sikkerhetstjeneste, Polyteknisk Forening, NTNU CCIS og mange flere.

Mer informasjon og program finner du på https://www.nve.no/nves-motekalender/

Kontakt:
NVEs pressetelefon: 489 97 667

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Vær oppmerksom på tynn is i lavlandet i vinterferieuke15.2.2019 15:30:00Pressemelding

Ved inngangen til første vinterferieuke er vannene i fjellet nå stort sett farbare, men noen unntak finnes. Vær særlig oppmerksom på steder der vann strømmer under isen slik som innløp, utløp og i trange sund med gjennomstrømning. Tenk også på egen sikkerhet om du planlegger å krysse et vann. Kasteline, ispigger og tørre klær i sekken er enkle ting som kan være avgjørende for å overleve om du går gjennom isen.

Fusjoner og ny teknologi kan spare strømkundene for mer enn 2,6 milliarder kroner i året15.2.2019 09:00:00Pressemelding

Analyse av gjennomførte fusjoner viser betydelige kostnadsgevinster hos nettselskapene. I tillegg venter bransjen gevinster fra digitale løsninger. Ved å anta en ytterligere samling av nettselskap, og bruk av digitale løsninger, viser beregninger at strømkundene kan spare mer enn 2,6 milliarder i året, beregnet fra år 2025. På lengre sikt kan utsatte og reduserte investeringer bidra til en ytterligere kostnadsreduksjon.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom