Redningsselskapet

Priv. til red: Invitasjon til IMRF Awards på RS Noatun i Horten torsdag 8. november – med mulige prisvinnere fra sjøredningskorpsene i Bergen og på Mjøsa

Del

IMRF Local Hero Award 2018 deles ut til et av Redningsselskapets søk- og redningsteam som har gjort en eksepsjonell innsats, i forbindelse med den internasjonale prisutdelingen IMRF Awards.

Utdelingen arrangeres International Maritime Rescue Federation (IMRF), som samler verdens søk- og redningsorganisasjoner for å dele kunnskap og forbedre maritim koordinering og respons så flere kan reddes fra å drukne på sjøen. Redningsselskapet er vert for årets seremoni.

Prisutdelingen sendes live på IMRF Awards Youtube-kanal fra kl 18:45 torsdag 8. november: http://bit.ly/imrfawards

Alle de norske nominerte er til stede under prisutdelingen. Selve prisutdelingen starter kl 20:00, men pressen er hjertelig velkommen til å være til stede fra award-middagen starter kl 19:00. Vi byr på en matbit om ønskelig. 

Redningsselskapet sender også ut pressemelding med bilder og intervju med vinnerne etter prisutdelingen.

Om de nominerte til IMRF Local Hero Awards

De første nominerte er mannskapet som reddet tre personer etter at et helikopter styrtet i vannet i Bergen i fjor vår – Espen Johan Hole, Kristian Lundemo og Magnus Hafslund fra det frivillige sjøredningskorpset i Bergen.

I juryens begrunnelse heter det at «... de gir en betydelig del av fritiden sin til å patruljere og øve på ferdighetene som de viste 10. mai 2017. Handlingene deres den dagen viser deres store engasjement og forpliktelse. I tillegg til at de reddet liv, ga hendelsen både nasjonal og internasjonal mediedekning og hjalp til å sette fokus på arbeidet til Redningsselskapet og norske nødetater generelt og sjøredningskorpset i Bergen spesielt.» 

– Å bli nominert til denne prisen som en del av et crew er stort. I slike situasjoner er vi helt avhengig av hverandre. Ingen kunne klart noe sånn alene, sier Magnus Hafslund, som ser fram til å delta på prisutdelingen sammen med Espen Hoel og Kristian Lundemo. 

De andre nominerte er Frode Rostad og Stein Erik Aannerud fra det frivillige sjøredningskorpset på Mjøsa, som begge har lagt ned tusenvis av timer for sjøsikkerhet siden oppstarten i 1998.

Her er juryens begrunnelse: «De er fortsatt svært aktive med et genuint engasjement og bidrag i daglig drift så vel som i rekruttering og trening av nye frivillige. Gjennom årene har disse to mer enn en gang satt Redningsselskapet foran hverdagsliv og familie. Å være frivillig i 20 år er i seg selv imponerende. Å frivillig ta ansvar for et helt sjøredningskorps er intet mindre enn en bragd.»

– Vi er 1200 frivillige på redningsskøyter, og å være blant et knippe av de nominerte er en ære. Det er gøy å ha vært med så lenge. Det er en en gi-og-ta-situasjon, der jeg får like mye igjen som jeg har gitt, sier Frode Rostad. 

I tillegg til IMRF Local Hero Award, deles det ut fire internasjonale priser:

  • IMRF Individual Award – til en person som har utmerket seg i en maritim SAR-operasjon.
  • IMRF Team Award – til et team som har utmerket seg i en maritim SAR-operasjon
  • IMRF Innovation & Technology Award – for innovasjon og teknologi i maritim SAR
  • IMRF Vladimir Maximov Award for Lifetime Achievement – for et ekstraordinært bidrag til feltet

Les mer om de nominerte på IMRFs hjemmeside

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

06757http://www.redningsselskapet.no

Våre 1.500 redningsmenn og -kvinner bemanner 50 redningsskøyter langs hele kysten og på de to største innsjøene. Vi er som regel de første på stedet når uhellet er ute, og har som ambisjon å aldri være lenger unna deg enn en time. Vår visjon er «Ingen skal drukne». 

Følg saker fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom