Google Norge

Priv til red: Følg valget med Google Trends

Del

Google Norge har laget en spesialisert Valg 2017-versjon av Google Trends-verktøyet.

Google er verdens største søkemotor, og der nordmenn går for å finne svar på ting de lurer på. Det gjelder ikke bare hvordan man koker egg eller blir gravid (to spørsmål som stort sett alltid ligger på søketoppen) men også for å finne ut hva de skal stemme på.

Derfor har vi i år i anledning Stortingsvalget 11. september satt sammen en Google Trends-oversikt som viser hvilke partiledere som søkes mest på, hvilke partier som er mest populære, og hvilke temaer folk er mest opptatt av. 

Google Trends for Stortingsvalget finner du her

Alle søketrendene kan bygges inn i artikler. Da forblir de interaktive for leserne, som kan utforske tallene videre selv. Man kan også ta skjermdump, hvis man ønsker det, og oppgi Google som kilde.

Dataene utvikler seg løpende ettersom valget nærmer seg dag for dag. Her kan man for eksempel se om det er temaer som øker i forbindelse med partilederdebattene, hvordan duellen mellom Erna og Jonas utspiller seg i søk, eller i hvilke regioner de ulike partiene er størst. 

Google Trends er ikke en meningsmåling, men en oversikt over de ordene og begrepene folk søker på. I mange tilfeller har det vist seg at data fra Google Trends ganske presist reflekterer stemningen i befolkningen, og blant annet det anerkjente amerikanske nettstedet fivethirtyeight.com, som ledes av Nate Silver, bruker Google Trends-data i sine analyser.  

Alle dataene tar utgangspunkt i en score hvor det mest søkte temaet får 100, og de øvrige rangeres relativt til dette. Det betyr at hvis Erna Solberg får score 100, og Jonas Gahr Støre får 70, så søkes sistnevnte etter 70 prosent så mye som Erna.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Google Norge

Google Norge
Google Norge
Bryggegata 6 - Aker Brygge
0250 Oslo

Følg saker fra Google Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Google Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Google Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom