Redningsselskapet

Priv. til red.: Drukningsstatistikk og oppdragstall for sommeren 2018

Del

Redningsselskapet inviterer media til orientering om drukningsstatistikken og oppdragstallene for sommeren inkludert juli på vårt hovedkontor i Drammensveien 288 på Lysaker førstkommende mandag 13. august kl. 13.

Drukningsdød er en samfunnsutfordring som øker i omfang. For en måned siden viste drukningsstatistikken 37 prosent flere drukninger for første halvår.

De nye tallene for hele sommeren peker på samme negative tendens: Antallet drukningsulykker øker kraftig og er nå på et rekordhøyt nivå.

Under orienteringen mandag vil Redningsselskapet redegjøre for drukningsulykkene ved å blant gjennomgå årsakene og hvem som drukner.

Videre vil vi redegjøre for antallet oppdrag for redningsskøytene våre i sommer. Også her er det høyere tall enn tidligere. 

Redningsselskapet vil også orientere om hvilke tiltak vi mener myndighetene bør iverksette for å møte samfunnsutfordringen og redusere antallet ulykker.

Redningsselskapets generalsekretær Rikke Lind og beredskapssjef Ronny Jåsund-Pedersen representerer Redningsselskapet under orienteringen.

Påmelding til redaksjonen@rs.no 

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

06757http://www.redningsselskapet.no

Våre 1.500 redningsmenn og -kvinner bemanner 50 redningsskøyter langs hele kysten og på de to største innsjøene. Vi er som regel de første på stedet når uhellet er ute, og har som ambisjon å aldri være lenger unna deg enn en time. Vår visjon er «Ingen skal drukne». 

Følg saker fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom