Virke

Prisoppgang på mat og alkoholfrie drikkevarer i november

Del

Tall fra SSB viser at prisen på mat og drikke gikk opp med 1,4 prosent fra oktober til november 2018. Konsumprisindeksen økte med 0,5 prosent i samme periode.

- Prisutviklingen på mat og alkoholfri drikke varierer som regel fra oktober til november. De siste årene har vi både sett at prisene har gått noe ned i denne perioden, og at de har økt, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Prisene på mat og drikke følger et vanlig mønster i løpet av året. Prisene går vanligvis ned før sommeren, før påske og ved skolestart, og som følge av priskrigen før jul. Samtidig justerer prisene seg vanligvis ellers i året. Prisutviklingen for oktober til november 2018, er noe høyere enn vanlig.

- Prisoppgangen kommer etter tre måneder med svakere prisutvikling enn ventet for mat og alkoholfrie drikkevarer, forsetter Størksen.

I følge SSB, bidro prisutviklingen på lammekjøtt til prisoppgangen. SSB påpeker at det er vanlig at prisene på lammekjøtt stiger i november.

- Prisøkningen på lam i fra oktober til november, er på samme nivå som vi så i samme periode i fjor, avslutter Størksen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for handels- tjenestenæringen i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom