OBOS

Prisnedgang i juni

Del

Prisene gikk ned 2,4 prosent i juni på brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo.

Ammerudsletta borettslag. Foto: Nyebilder.no
Ammerudsletta borettslag. Foto: Nyebilder.no

I juni var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen 62.175 kroner for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området. Det er 2,4 prosent lavere enn i mai, og 11,0 prosent høyere enn i juni 2016. Prisene i Oslo har falt med 2,1 prosent i år.

– Det er ingen grunn til å krisemaksimere, selv om flere medier og sjeføkonomer prøver å piske opp en negativ stemning. Prisnedgangen nå skyldes en kombinasjon av innstramming på finansiering, et økt tilbud og tendenser til negativ psykologi. Den som kjøper og selger bolig med sikte på å bo selv, bør fortsatt sove godt om natten. Nyboligsalget er tilbake på normalnivå med fortsatt godt trykk i Block Watne-segmentet utenfor bykjernene. OBOS planlegger å salgslansere flere nye prosjekter til høsten. De underliggende faktorene som tilsier prisvekst på sikt, om enn lavere enn tidligere, er fortsatt til stede, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen 54.314 kroner i juni for brukte OBOS-tilknyttede boliger. Dette er 2,4 prosent lavere enn i mai, og 8,5 prosent høyere enn i juni 2016.

I juni ble det foretatt 875 eierskifter tilknyttet OBOS, mot 849 i mai og 1015 boliger i juni 2016.

Nøkkelord

Kontakter

Daniel Kjørberg SirajKonsernsjef i OBOS

913 82 777

Bilder

Ammerudsletta borettslag. Foto: Nyebilder.no
Ammerudsletta borettslag. Foto: Nyebilder.no
Last ned bilde

Dokumenter

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

02333http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 435 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg saker fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom