GARANTI Eiendomsmegling

Prisnedgang i juli

Del

Prisstatistikk fra GARANTI Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 1,3 prosent i juli.

Stein Drogseth
Stein Drogseth

Prisene på borettslagsleiligheter er 1,3 prosent lavere i juli 2017 sammenlignet med juni 2017. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i juli 2017 på 38 019 kroner, mens det tilsvarende tallet i juni 2017 var på 38 530 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 5,6 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 36 016 kroner.

- Prisene går tilbake i juli etter økning hver måned siden februar. Utviklingen har så langt i år vært bedre enn mange spådde på forhånd, med en prisvekst på over fem prosent. Aktiviteten i markedet har vært god i en vanligvis stille måned, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Flere omsetningsdager i juli

Sammenlignet med forrige måned gikk antall omsetningsdager opp denne måneden. Med omsetningsdager menes antall dager mellom første annonsedag og dagen der selger aksepterer budet. Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i juli 2017 var 49 dager. Det er 9 dager flere enn i juni 2017, og 6 dager flere enn på samme tid i fjor.

For ytterligere informasjon:

Stein Drogseth, administrerende direktør, tlf 977 44 005

Nøkkelord

Bilder

Stein Drogseth
Stein Drogseth
Last ned bilde

Dokumenter

Om GARANTI Eiendomsmegling

GARANTI Eiendomsmegling
GARANTI Eiendomsmegling
Pb. 116 Sentrum
0102 OSLO

22 40 39 70http://www.garanti.no/

GARANTI eies av 20 boligbyggelag, som forvalter innpå 100.000 boliger, hovedsakelig i borettslag tilknyttet boligbyggelagene. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger.

Garantilagenes boliger er relativt homogene, og kvaliteten og størrelsen på omsatt boligmasse forandrer seg dermed lite blant de ca 700 borettslagsboligene som blir omsatt pr måned. Dette bidrar til å styrke kvaliteten på Garantis prisstatistikk som indikator på boligprisutviklingen i Norge. Garantis prisstatistikk er den mest omfattende månedlige prisstatistikken for borettslag i Norge. Prisstatistikken er utarbeidet i samarbeid med Opinion AS.

Se også: www.garanti.no

Følg saker fra GARANTI Eiendomsmegling

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra GARANTI Eiendomsmegling på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra GARANTI Eiendomsmegling

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom