Virke

Priskrig i julen senket matprisene

Del

Tall fra SSB viser at matprisene sank med 1,5 % fra november til desember 2017. I løpet av de 12 siste månedene har matprisene kun økt med 0,6 %, mens konsumprisindeksen totalt har økt med 1,6 %.

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

– Butikkenes kamp om kundenes julehandel, sørget for at prisen på mat og alkoholfrie drikkevarer gikk ned, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

– Matprisene er nå på samme nivå som de var i januar 2017, fortsetter hun.

Prisnedgangen i desember kom på et bredt spekter av varer, og ikke bare de typiske lokkevarene i forbindelse med jul. Frukt er blant varene som bidro til prisnedgangen, med et prisfall på 5 %.

Tøff konkurranse bidrar til nedgang

Prisnedgang i forbindelse med juletilbud er vanlig. Samtidig har det vært uvanlig mange perioder med prisnedgang i løpet av 2017.

Vi så blant annet en prisnedgang som var nær tre ganger større fra juli til august enn det som er vanlig. I tillegg gikk prisene ned fra august til september, og fra oktober til november, 

– Prisfallet er et resultat av den tøffe konkurransen i bransjen. Samtidig ser vi at også sunne varer blir brukt som lokkevarer i julen, avslutter Størksen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Last ned bilde

Lenker

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom