Universitetet i Oslo

Priser til fremragende UiO-ansatte

Del

Styret ved Universitetet i Oslo har tirsdag 19. juni utpekt vinnerne av UiOs forskningspris, utdanningspris, formidlingspris og innovasjonspris for 2018. – Vinnerne belønnes for fremragende innsats, og de er en inspirasjon for alle oss som jobber på Universitetet i Oslo, sier rektor Svein Stølen.

Årets prisvinnere. Fra venstre: Anne Kveim Lie, Harald Stenmark, Benedicte Bull, Alexander Refsum Jensenius og Anne Danielsen
Årets prisvinnere. Fra venstre: Anne Kveim Lie, Harald Stenmark, Benedicte Bull, Alexander Refsum Jensenius og Anne Danielsen

Priskomiteen er ledet av prorektor Gro Bjørnerud Mo. Hun understreker at det er svært mange gode kandidater å velge mellom fra UiO: – Å lede dette arbeidet har vært svært givende, og gir virkelig innsikt i hvor mange dyktige folk UiO består av. Prisvinnerne vinner frem i svært hard konkurranse, sier prorektoren.

Årets prisvinnere:

Forskningsprisen går til professor Harald Stenmark ved Institutt for klinisk medisin.

Harald Stenmark har bygget opp et internasjonalt meget anerkjent forskningsmiljø, og leverer nyskapende og original forskning som bidrar til å sette Universitetet i Oslo på verdenskartet. Allerede i ung alder etablerte han seg som en ledende forsker innen basal kreftforskning og cellebiologi. Han har stått for en rekke internasjonale gjennombrudd og kan vise til usedvanlig høy forskningskvalitet og evne til å fornye seg som forsker over tid. Han har i tillegg bidratt aktivt til populærvitenskapelig formidling av forskningsresultatene, både i aviser, tv og radio.

Utdanningsprisen går til førsteamanuensis Anne Kveim Lie ved Institutt for helse og samfunn.

Anne Kveim Lie har gjennom sitt dyptfølende engasjement for undervisning blitt en populær og kjent foreleser blant studentene. I 2016 ble hun i Morgenbladet kåret til en av Norges 10 beste forelesere. Hun arbeider utradisjonelt og benytter gjennomgående metoder i sin undervisning som effektivt og på nye måter aktiviserer studentene. Hun har med stor suksess bidratt både med å revidere og nyskape undervisningsopplegget i samfunnsmedisin. Gjennom sitt arbeid har hun systematisk bedret både sin egen og andre faglæreres undervisning.

Formidlingsprisen går til professor Benedicte Bull ved Senter for utvikling og miljø

Benedicte Bull imponerer med sin engasjerende forskningsformidling på en rekke ulike flater. Med ukentlige medieoppslag er hun en synlig stemme i utviklings- og bistandsdebatten og diskusjoner om bærekraftmålene. Hun er opptatt av at forskningsresultatene skal være tilgjengelige for de det angår og når ut til et bredt publikum gjennom ulike kanaler. Hun har formidlet både i latinamerikanske land og jobbet opp mot politikere hjemme og ute.

Innovasjonsprisen går til Anne Danielsen og førsteamanuensis Alexander Refsum Jensenius.

Anne Danielsen og Alexander Refsum Jensenius er forskere av internasjonal rang som har vist unik evne til å trekke linjer mellom ulike fagfelt, involvere eksterne partnere, og fremheve potensialet og merverdien av tverrfaglig forskning og dens samfunnsrelevans. De har sammen vært pådrivere i opprettelsen av et tverrfaglig miljø som fikk tildelt et Senter for fremragende forskning (SFF) mars 2017 (RITMO: Centre for Interdisciplinary Studies in Rhythm, Time and Motion”). Deres arbeid er sterkt nyskapende og sprenger ideen om hva innovasjon kan være.

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006

Bilder

Årets prisvinnere. Fra venstre: Anne Kveim Lie, Harald Stenmark, Benedicte Bull, Alexander Refsum Jensenius og Anne Danielsen
Årets prisvinnere. Fra venstre: Anne Kveim Lie, Harald Stenmark, Benedicte Bull, Alexander Refsum Jensenius og Anne Danielsen
Last ned bilde

Lenker

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom