Universitetet i Oslo

Prisdryss på UiO

Del

Vinnerne av Forskningsprisen, Læringsmiljøprisen, Formidlingsprisen og Innovasjonsprisen 2016 er klare. Felles for prisvinnerne er at de belønnes for særskilt innsats og er en inspirasjon for alle fagmiljøer ved Universitetet i Oslo.

Forskningsprisen går til professor Trond H. Torsvik ved Institutt for geofag. Torsvik er blant verdens mest siterte forskere innen paleomagnetisme, geodynamikk, paleogeografi og jordens historie. Han har beskrevet hvordan man kan forklare koblingen mellom de dype delene av jordas indre med jordas overflate.

Utdanningsprisen går til Gruppe for design av informasjonssystemer ved professor Tone Bratteteig, Institutt for informatikk. Gruppen får prisen for langvarig og kreativt arbeid med fremragende utdanning og formidling, og for å skape nye utdanningstilbud.

Formidlingsprisen går til nettstedet norgeshistorie.no ved ansvarlig redaktør, instituttleder Tor Egil Førland, Institutt for arkeologi, konservering og historie. Universitetets nye historienettside er en formidlingssatsing uten sidestykke i norsk akademia. Nettstedet gjør forskningsbasert, fagfellevurdert kunnskap tilgjengelig for alle. 800 fotografier, kart, grafer, malerier og tegninger bidrar til å levendegjøre tekstene.

Innovasjonsprisen går til professor Nils Christophersen, Institutt for informatikk. Christophersen har gjennom en tjueårsperiode vært en av landets fremste innovatører og igangsettere av praktisk innovasjons- og entreprenørutdanning. Han startet Gründerskolen som årlig sender 150 studenter fra åtte norske utdanningsinstitusjoner til San Francisco, Boston, Houston og Singapore. Christophersen er også styreleder for Senter for Entreprenørskap som ble etablert i 2004.

Juryens begrunnelser for prisene er vedlagt i eget dokument. Prisene, som hver er på 250 000 kroner, blir delt ut på UiOs årsfest i universitetets aula 2. september.

For mer informasjon:                                                                              
Pressevakt UiO: 930 77 006

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006

Dokumenter

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom