FOX Norge

Prisbelønt israelsk thrillerserie klar for norske skjermer

Del

«Kfulim: Anklaget» er basert på virkelige hendelser, og er på vei til å bli Israels neste store internasjonale seriesuksess. Mandag 31. juli kl. 21.55 får den norgespremiere hos FOX.

Israelske thrillerserier er virkelig i vinden, og en av de siste års store kritiker- og publikumssuksesser er nå på vei til norsk TV.

I «Kfulim: Anklaget» blir den iranske forsvarsministeren kidnappet i Moskva, og internasjonale medier er raskt ute med å navngi fem israelere som hovedmistenkte i saken.

Deres pass er nemlig brukt i forbindelse med aksjonen.

Premiere i 127 land

De fem er tilsynelatende vanlige israelske borgere, de fleste av dem med familier og vanlige jobber, og alle virker uskyldige på overflaten. Men er de egentlig Mossad-agenter?

Og er det en svær konspirasjon som ligger bak?

«Kfulim: Anklaget» er svært løselig basert på en virkelig hendelse, da Hamas-kommandanten Mahmoud Al-Mabhouh ble drept i sitt hotellrom i Dubai i 2010, og hotellet offentliggjorde passopplysningene til 26 gjester de mente kunne ha begått drapet.

Serien hadde verdenspremiere under Filmfestivalen i Berlin i 2015, og rettighetene til en amerikansk nyinnspilling ble solgt før en eneste episode var vist på TV i hjemlandet.

Nå skal FOX vise originalserien i 127 land, deriblant Norge.

– «Kfulim: Anklaget» er en kvalitetsthriller med masse energi og neglebitende spenning - perfekt som sommerunderholdning. Serien holder svært høyt internasjonalt nivå, og vi tror den blir tatt godt imot av krimelskende nordmenn, sier Vibeke Lia, head of programming hos FOX.

Israel i vinden

Mange fikk øynene opp for israelske thrillerserier med kjempesuksessen «Hatufim» (som senere fikk en amerikansk nyinnspilling med «Homeland»), mens strømmetjenesten Netflix tidligere i år plukket opp «Fauda» og ga den et globalt publikum.

«Kfulim: Anklaget» er skapt av Amit Cohen og Maria Feldman (sistnevnte har tidligere jobbet på USA-versjonen av «Homeland»),

Dette er første gangen FOX lanserer en ikke-engelskspråklig serie over hele verden.

«Kfulim: Anklaget» har premiere på FOX 31. juli kl. 21.55.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om FOX Norge

FOX Norge
FOX Norge
Karenslyst Allé 2
0214 Oslo

http://www.foxtv.no

FOX er verdens største underholdningskanal som når 255 millioner hjem i 127 land utenfor USA. I Norge er FOX tilgjengelig via Altibox, Canal Digital, NextGenTel, Get og RiksTV. Kanalen har introdusert en rekke nye og prisbelønte serier til det norske markedet, som The Walking Dead, American Horror Story, Wayward Pines og Outcast. FOX er tv-kanalen for deg som simpelthen elsker god underholdning, uansett kjønn og alder. Følg oss på Facebook

Følg saker fra FOX Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FOX Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FOX Norge

Slik blir tv-høsten 2016 på FOX11.8.2016 15:00Pressemelding

Absurde verdener og utenomjordiske skapninger truer menneskeheten denne høsten på FOX. Underholdningskanalen byr på fire sesongpremierer fra og med august til oktober, der samtlige inneholder science fiction-elementer. Først ut er andre sesong av M. Night Shyamalans bokbaserte Wayward Pines. I september sendes den hemmeligholdte sjette sesongen av American Horror Story, mens djevelen selv returnerer i Lucifer. Høsten avsluttes med The Walking Dead.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom