Den norske kirke

Pressekonferanse 15. september om bispenominasjon i Stavanger

Del

Torsdag 15. september kl. 12.00 blir det kunngjort hvem som er bispedømmerådets kandidater til å bli ny biskop i Stavanger bispedømme. Presentasjonen av kandidatene skjer i en pressekonferanse på bispedømmerådets kontor i Lagårdsveien 44, Stavanger.

Stillingen som biskop i Stavanger blir ledig etter at biskop Erling J. Pettersen går av ved årsskiftet. Pettersen har vært biskop i Stavanger bispedømme siden 2009. Bispedømmet omfatter Rogaland fylke.

Til stede på pressekonferansen blir: Representanter for bispedømmerådet, stiftsdirektør Jorunn Kraft Vistnes og representanter for Kirkerådet. Bispedømmerådets leder Lars-Tore Anda vil presentere resultatet av nominasjonen, og assisterende direktør i kirkerådet Gerd Karin Røsæg, vil orientere om den videre prosess fram mot tilsetting av ny biskop.  

Prosessen fram mot tilsetting av ny biskop i Stavanger startet på bispedømmerådets møte 13. juni. Rådet har siden arbeidet med å finne kandidater. Etter at kandidatene er presentert gjennomføres en bred avstemningsrunde høsten 2016. Deretter skal alle biskopene og Stavanger bispedømmeråd gi sine anbefalinger til Kirkerådet som er tilsettingsorgan. På Kirkerådets møte 8. desember i Stavanger, tilsettes en av de tre kandidatene som totalt har fått flest stemmer.

Se bispedømmerådets orientering om prosessen her:
https://kirken.no/nb-NO/bispedommer/stavanger/aktuelt/hvem-blir-ny-biskop/
 
For mer info om tilsettingsprosessen, se Regler for nominasjon mv ved tilsetting av biskoper
https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2012-04-17-722


Spørsmål i forbindelse med pressekonferansen kan rettes til
Stiftsdirektør i Stavanger bispedømme Jorunn Kraft Vistnes
Tlf.: 51 84 62 73 / 40 40 41 15
Epost: jv576@kirken.no
 
eller til
Kommunikasjonsrådgiver Tove Marie Sortland
Tlf.: 97 18 56 52
Epost: tms@haugesund.kirken.no

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke