Presseinvitasjon:Kompetansekonferansen 2016 - fremtidens industriarbeider
Temaet for konferansen
I norsk matindustri, både den landbaserte og i sjømatindustrien investeres det i moderne produksjonsutstyr. Dette er nødvendig for å sikre konkurransekraft og omstilling til en mer bærekraftig produksjon.
Innføring av ny teknologi og digitalisering fører til at arbeidsoppgavene i produksjonen endres. For å kunne håndtere og videreutvikle den nye teknologien som tas i bruk trengs ny kompetanse. Det stiller krav til omstillingsevne og stadig kompetanseutvikling for industriarbeideren.
De bedriftene som sikrer seg rett kompetanse vil ha et konkurransefortrinn.
Konferansen setter søkelys på
- Hvordan vi møter mulighetene og utfordringene som ligger i det industrielle skiftet
- Hvordan den teknologiske utviklingen vil påvirke norsk matproduksjon
- Hvordan det industrielle skiftet og ny produksjonsteknologi vil påvirke arbeidstakerne
Blant innlederne er:
- Trond Giske, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og leder av Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomite
- Odd Myklebust, senterleder og seniorforsker, SINTEF
- Arne Krokan, professor, Institutt for sosiologi og statsvitenskap, NTNU
- Jan Egil Pedersen, forbundsleder, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund
- Petter Haas Brubakk, administrerende direktør, NHO Mat og Drikke
Hva:
Konferanse om konferanse om teknologiskiftet i industriell matproduksjon, og
behov det skaper for kompetanseutvikling i bedriftene og hos industriarbeideren.
Hvor:
Næringslivets Hus, Middelthunsgate 27, Oslo
Når:
Torsdag 17. november fra kl. 09:30 – kl. 17:00.
Påmelding:
Pressen er velkommen, og bes om å registrere seg på forhånd til nws@nhomd.no innen klokken 09:00 samme dag.
Kontakter
Nina W. SkarbøKommunikasjonssjef
Tel:+47 481 00 550nws@nhomd.noOm NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk organisasjon for bedrifter i mat-, drikke- og bionæringen. Foreningen ble etablert i 2015 etter en sammenslåing av de to organisasjonene NHO Mat og Landbruk og tidligere NHO Mat og Drikke.
NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.800 virksomheter over hele Norge. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting.
NHO Mat og Drikke ivaretar medlemsbedriftenes behov for forutsigbare og konkurransedyktige politiske rammevilkår overfor nasjonale politiske myndigheter og internasjonale organer som EU og WTO. I tillegg ivaretar NHO Mat og Drikke medlemsbedriftenes interesser i de årlige tarifforhandlingene og gjennom det løpende arbeidet med lokale forhandlinger, tvistebehandlinger, juridisk rådgivning, bistand i enkeltsaker og kompetanseutvikling.
Følg pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke
Avgiftsbelagte varer drev grensehandelen i 202321.2.2024 09:04:02 CET | Pressemelding
Statistisk sentralbyrås grensehandelsstatistikk viser at nordmenn grensehandlet for 9,3 milliarder kroner i 2023. -Tallene viser nok en gang at det er de avgiftsbelagte varene som driver grensehandelen, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.
-Må ikke bli en sovepute28.8.2023 08:46:32 CEST | Pressemelding
Nye tall fra SSB viser at nordmenn grensehandlet for 2,6 milliarder i 2.kvartal 2023. – Høy inflasjon, dyrtid og en svak norsk krone må ikke bli en sovepute for regjeringen i arbeidet med å redusere grensehandelen. Utviklingen i grensehandelen viser tydelig at forbrukerne regner på om grensehandel lønner seg. Selv om det for mange ikke lønner seg akkurat nå, vil et hvileskjær fra regjeringen i arbeidet med å redusere grensehandelen kunne slå hardt tilbake når situasjonen endrer seg, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.
Grensehandel: -Gledelig tilbakegang, men ingen varig løsning.30.5.2023 08:22:24 CEST | Pressemelding
Ny statistikk viser at nordmenn i 1. kvartal 2023 grensehandlet for 1,9 milliarder kroner. – Dette kan bety at norske avgiftslettelser og erfaringene fra pandemien har bidratt til å snu en utvikling som i senere år ellers har vist høy og økende grensehandel. Samtidig er 1,9 milliarder kroner brukt av nordmenn i Sverige, 1,9 milliarder kroner tapt i Norge. Det er et tap av verdiskaping og arbeidsplasser som regjeringen snarest mulig må gjøre noe med. Når en viktig forklaring på tilbakegangen trolig er høy prisvekst på mat i Sverige og svak kronekurs, må dette ikke bli en sovepute for Vedum og Vestre, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke
-Stortinget kortslutter regjeringens prosess23.5.2023 18:40:26 CEST | Pressemelding
NHO Mat og Drikke er overrasket og skuffet over at stortingsflertallet har kortsluttet regjeringens prosess for å vurdere ulike tiltak for å verne barn bedre mot markedsføring av usunn mat og drikke.
Grensehandelen øker - somling koster arbeidsplasser24.2.2023 08:09:51 CET | Pressemelding
Nye tall fra SSB viser at grensehandelen fortsetter å stige jevnt og trutt mot nivåene fra før pandemien. Samtidig er det lite som tyder på at regjeringen vil klare å oppfylle ambisjonene om å redusere grensehandelen fra Hurdalserklæringen. – Arbeidet går altfor sakte, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom