NHO Mat og Drikke

Presseinvitasjon:Kompetansekonferansen 2016 - fremtidens industriarbeider

Del
NHO Mat og Drikke, Sjømat Norge og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, inviterer til konferanse om teknologiskiftet i industriell matproduksjon, og behov det skaper for kompetanseutvikling i bedriftene og hos industriarbeideren.

Temaet for konferansen

I norsk matindustri, både den landbaserte og i sjømatindustrien investeres det i moderne produksjonsutstyr. Dette er nødvendig for å sikre konkurransekraft og omstilling til en mer bærekraftig produksjon.

Innføring av ny teknologi og digitalisering fører til at arbeidsoppgavene i produksjonen endres. For å kunne håndtere og videreutvikle den nye teknologien som tas i bruk trengs ny kompetanse. Det stiller krav til omstillingsevne og stadig kompetanseutvikling for industriarbeideren.

De bedriftene som sikrer seg rett kompetanse vil ha et konkurransefortrinn.


Konferansen setter søkelys på

  • Hvordan vi møter mulighetene og utfordringene som ligger i det industrielle skiftet
  • Hvordan den teknologiske utviklingen vil påvirke norsk matproduksjon
  • Hvordan det industrielle skiftet og ny produksjonsteknologi vil påvirke arbeidstakerne

Blant innlederne er:

  • Trond Giske, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og leder av Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomite
  • Odd Myklebust, senterleder og seniorforsker, SINTEF

  • Arne Krokan, professor, Institutt for sosiologi og statsvitenskap, NTNU

  • Jan Egil Pedersen, forbundsleder, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund

  • Petter Haas Brubakk, administrerende direktør, NHO Mat og Drikke

Hva:   
Konferanse om konferanse om teknologiskiftet i industriell matproduksjon, og
behov det skaper for kompetanseutvikling i bedriftene og hos industriarbeideren.

Hvor: 
Næringslivets Hus, Middelthunsgate 27, Oslo

Når:
Torsdag 17. november fra kl. 09:30 – kl. 17:00.

Påmelding:
Pressen er velkommen, og bes om å registrere seg på forhånd til nws@nhomd.no innen klokken 09:00 samme dag.

Fullstendig program finner du her

Kontakter

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk organisasjon for bedrifter i mat-, drikke- og bionæringen. Foreningen ble etablert i 2015 etter en sammenslåing av de to organisasjonene NHO Mat og Landbruk og tidligere NHO Mat og Drikke.

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.800 virksomheter over hele Norge. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. 

NHO Mat og Drikke ivaretar medlemsbedriftenes behov for forutsigbare og konkurransedyktige politiske rammevilkår overfor nasjonale politiske myndigheter og internasjonale organer som EU og WTO. I tillegg ivaretar NHO Mat og Drikke medlemsbedriftenes interesser i de årlige tarifforhandlingene og gjennom det løpende arbeidet med lokale forhandlinger, tvistebehandlinger, juridisk rådgivning, bistand i enkeltsaker og kompetanseutvikling.

Følg pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

-Må ikke bli en sovepute28.8.2023 08:46:32 CEST | Pressemelding

Nye tall fra SSB viser at nordmenn grensehandlet for 2,6 milliarder i 2.kvartal 2023. – Høy inflasjon, dyrtid og en svak norsk krone må ikke bli en sovepute for regjeringen i arbeidet med å redusere grensehandelen. Utviklingen i grensehandelen viser tydelig at forbrukerne regner på om grensehandel lønner seg. Selv om det for mange ikke lønner seg akkurat nå, vil et hvileskjær fra regjeringen i arbeidet med å redusere grensehandelen kunne slå hardt tilbake når situasjonen endrer seg, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Grensehandel: -Gledelig tilbakegang, men ingen varig løsning.30.5.2023 08:22:24 CEST | Pressemelding

Ny statistikk viser at nordmenn i 1. kvartal 2023 grensehandlet for 1,9 milliarder kroner. – Dette kan bety at norske avgiftslettelser og erfaringene fra pandemien har bidratt til å snu en utvikling som i senere år ellers har vist høy og økende grensehandel. Samtidig er 1,9 milliarder kroner brukt av nordmenn i Sverige, 1,9 milliarder kroner tapt i Norge. Det er et tap av verdiskaping og arbeidsplasser som regjeringen snarest mulig må gjøre noe med. Når en viktig forklaring på tilbakegangen trolig er høy prisvekst på mat i Sverige og svak kronekurs, må dette ikke bli en sovepute for Vedum og Vestre, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye