Presseinvitasjon: «Vorspiel med forskere» på Lofotfishing
Tema for seminaret er modernitet i fiskerinæringen, med fokus på kvotefordeling, industri, teknologi og redelighet.
– Dette kommer til å bli et næringsnyttig og trivelig seminar. Vi skal presentere fremtidsrettet fiskeriforskning som er garantert både å inspirere og provosere publikum, sier Magnar Pedersen, direktør for Sjømat-divisjonen i Nofima.
Under Lofotfishing i 2017 var første gang matforskningsinstituttet arrangerte seminar med «vorspiel»-konseptet. Da kom rundt 90 gjester på gratisseminaret. Årets utgave er veldig populær på Facebook, hvor over 250 allerede har meldt sin interesse.
Program (ca. 17.30-18.30)
Strukturering og bærekraftig fiskeri
Bent Dreyer, forskningssjef
Kvotefordeling og fartøyutvikling: «De sei at størrelsen ikke betyr nåkka…»
John R. Isaksen, forsker
Sesong og kvalitet – hvordan kan teknologien bidra?
Heidi Nilsen, forskningssjef
Redelighet – Et absolutt krav for lønnsomhet!
Magnar Pedersen, divisjonsdirektør
Spørsmål fra salen
------
- For spørsmål om faglig innholdet, kontakt Magnar Pedersen
- For andre henvendelser, kontakt Emil Bremnes
Nøkkelord
Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Alta, Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 370 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Studerte følelser for sjømat24.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Pris har noe å si. Tilgang på gode oppskrifter like så. Forbilder og inspirasjon er også viktig. Men hva med følelser for sjømat? Kan emosjoner ha noe å si for forbruket av sjømat blant unge i Norge?
Nytt torskeprodukt reduserer klimaavtrykket11.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Når torsken pakkes i Vesterålen i ny emballasje, sparer det klimaet. Nye produkter får ned klimagassutslippene med 30 prosent.
Solbærtoddy – perfekt til påsketuren28.3.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
En varm kopp solbærtoddy gjør godt, uansett om du tilbringer påsken med skiturer i fjellheimen, fotturer i byen, skogen eller langs kysten. Det er det flere grunner til.
Nå skal også torskens sæd bli til godsaker6.3.2024 08:05:16 CET | Pressemelding
Kan spermien til torsken brukes til noe annet enn å lage nye «torskebabyer»? Å jada! Den kan ved hjelp av moderne utvinningsmetoder bli til nye, verdifulle produkter som olje og proteinpulver – som igjen kan bli til både mat og skjønnhetsprodukter.
Fungerer ferskfiskordningen?6.2.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Fungerer ordningen med kvotebonus for å strekke torskesesongen lenger ut over året? Nofima har på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet evaluert ferskfiskordningen ut fra vurderinger om økonomisk, miljømessig og sosial bærekraft.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom