Nofima

Presseinvitasjon: «Vorspiel med forskere» på Lofotfishing

Del

Lørdag 30. mars arrangerer Nofima seminaret «Vorspiel med forskere» i toppen på Thon Hotellet i Svolvær fra kl 17.30, etter at messa har stengt dørene.

Tema for seminaret er modernitet i fiskerinæringen, med fokus på kvotefordeling, industri, teknologi og redelighet.

– Dette kommer til å bli et næringsnyttig og trivelig seminar. Vi skal presentere fremtidsrettet fiskeriforskning som er garantert både å inspirere og provosere publikum, sier Magnar Pedersen, direktør for Sjømat-divisjonen i Nofima.

Under Lofotfishing i 2017 var første gang matforskningsinstituttet arrangerte seminar med «vorspiel»-konseptet. Da kom rundt 90 gjester på gratisseminaret. Årets utgave er veldig populær på Facebook, hvor over 250 allerede har meldt sin interesse.

Program (ca. 17.30-18.30)

Strukturering og bærekraftig fiskeri
Bent Dreyer, forskningssjef

Kvotefordeling og fartøyutvikling: «De sei at størrelsen ikke betyr nåkka…»
John R. Isaksen, forsker

Sesong og kvalitet – hvordan kan teknologien bidra?
Heidi Nilsen, forskningssjef

Redelighet – Et absolutt krav for lønnsomhet!
Magnar Pedersen, divisjonsdirektør

Spørsmål fra salen

------

Nøkkelord

Om Nofima

Nofima
Nofima
Postboks 6122 Langnes
NO-9291 Tromsø

77 62 90 00http://nofima.no

Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.

Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.

Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Alta, Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.

Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 370 ansatte.

Følg saker fra Nofima

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nofima

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom