Presseinvitasjon: Unik julekakeutstilling åpnes i dag
– Vi vet at julekaker faktisk bare blir viktigere og viktigere for julestemningen vår. Julekaker er en del av vår kulturarv, selv om noen av kakene faktisk er yngre i norsk sammenheng enn vi skulle tro, sier Joakim Antonsen som er markedssjef for Melange og leder for Julebakeriet i Stortingsgata.
– For oss har det vært utrolig spennende å jobbe ut denne utstillingen. Vi ser at det er mange lokale variasjoner av de de ulike kakene, og kanskje er det nye tradisjoner som også fortjener å komme med? Vi ønsker oss selvfølgelig innspill på alt, og håper på et engasjement for julekakene både i lokalene i Stortingsgata og på nettsidene våre.
På nett vil man også kunne lese om julekakene på vår egen Julekakipedia. Gå inn på Julebakeriet.no, og les deg opp på norske julekaker. Kanskje finner du en ny favoritt blant de 57 ulike sortene våre?
Utstillingen av julekakene åpnes med en egen vernissage mandag 5. desember. Redaksjonen inviteres med dette til presseåpningen kl. 11.00, og dørene åpnes 10.30. Julebakeriet åpner dørene for publikum klokken 12.00.
Presentasjon av Den store Julebakstundersøkelsen 2016
Vi vil også presentere en stor undersøkelse om julebakst. Blant spørsmålene du får svar på er:
- Hva er Norges mest populære julekake?
- Hvor viktig er julekakene for å komme i julestemning?
- Hvor mange julekaker har vi?
Program for åpningen av Julebakeriet i Stortingsgata 4:
11.00 Servering av julekaker, gløgg og julekaffe.
11.15 Velkommen v/Joakim Antonsen, som er leder for Julebakeriet
– Presentasjon av Julebakstundersøkelsen 2016.
11.25 Julebakstens historie, v/Julebakeriets egen Bestemor, Liv Kongsten (78).
11.30 Omvisning i Julebakeriet og historier om utvalgte julekaker fra utstillingen v/ Liv Kongsten.
Vi baker hver dag, hele uken, i Julebakeriet klokken 14.00. Kom innom for smaksprøver. Bakeprogram presenteres på lanseringen.
Redaksjonen inviteres med dette til åpningen.
Sted: Julebakeriet
Stortingsgata 4
Tid: Mandag 5. desember, kl. 11.00 – 12.00 (dørene åpnes for mediene 10.30)
Vel møtt!
For ytterligere informasjon:
- Johannes Fjose Berg i Trigger på telefon +47 474 09 206 eller Johannes@trigger.no
Kontakter
Celine SjøbergKommunikasjonsrådgiver
Tel:970 71 727celine.sjoberg@mills.noØyvind VederhusKommunikasjonssjef
Tel:951 37 950oyvind.vederhus@mills.noBilder
Om Mills
Mills AS er et norsk selskap etablert på Grünerløkka i Oslo i 1885. Der holder vi hus fremdeles. Vi produserer og markedsfører flere av landets mest kjente og kjære matvarer under merkevarene Plantego’, Delikat, Mills, Vita hjertego’, Soft Flora, Olivero og Melange. Vi skaper små og store øyeblikk av matglede hver dag!
Følg pressemeldinger fra Mills
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mills på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Mills
Mills lanserer Eventyrpostei!28.9.2023 07:00:00 CEST | Pressemelding
Eventyrpostei fra Mills er en god og mild leverpostei som vil passe perfekt for barnefamilier. Den er lett å smøre på brødskiven og rik på jern.
Nordmenn baker fortsatt – og dette er favoritten!16.12.2022 11:14:39 CET | Pressemelding
Mange fant frem kjevle og bakebolle under pandemien, men holder bakegleden seg frem mot julen 2022?
Bærekraftpris til Mills24.10.2022 14:19:27 CEST | Pressemelding
Matprodusenten fikk tildelt utmerkelsen for sitt klimaarbeid.
Tilbakekalling av Mills Plantemajones på tube26.9.2022 20:25:26 CEST | Pressemelding
Mills Plantemajones med best før-merking 10.12.22 tilbakekalles fra markedet.
Hete nyheter fra Mills!21.9.2022 07:30:00 CEST | Pressemelding
Denne høsten kan Mills blant annet friste med et spennende sjokoladepålegg. Det består av stor andel grønnsaker, og har mindre sukker og fett enn andre varianter.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom