Nofima

Presseinvitasjon til Matsmiå 2017 i Haugesund

Del
Velkommen til Matsmiå 2017 i Haugesund onsdag 8. og torsdag 9. mars. Her møtes lokale matfolk til to dagers samling. Stikkord er inspirasjon, innovasjon, nettverksbygging, kompetanseheving.
Arne Brimi og Frode Selvaag deltok på Matsmiå 2016. Foto: Lidunn Mosaker Boge/Nofima.
Arne Brimi og Frode Selvaag deltok på Matsmiå 2016. Foto: Lidunn Mosaker Boge/Nofima.

 Sted: Karmsund vgs., Salhusveien 68, 5529 Haugesund.


Onsdag 8. mars kan dere høre på foredrag og gjøre intervjuer med:

  • «Viktigheten og verdien av unike og lokale produkter» av Charles Tjessem, verdensmester i kokkekunst i 2003. I foredraget vil Charles blant annet fortelle om hva restaurantene verdsetter og hvilke produkter de mener er interessante. Han vil også komme med tips om hva produsentene bør vektlegge i kontakten med restaurantene og spesialbutikkene
  • «Se mulighetene rundt deg» av Live Skinnes, Gardsfruene. Live har siden hun tok over gården vært opptatt av å profilere norsk landbruk, gjennom landbruksbloggen, sin egen blogg Gardsfruene.no og aktivt gjennom media. I 2017 blir Live også forfatter. De har mange jern i ilden; driver jorden og skogen, selger Happy Pigs, holder bier, har hytteutleie og mye annet." Høsten 2016 fikk Live oppfylt sin Askepott-drøm ved å ri på sin hvite hest opp til Slottsbakken, for å gjeste kongeparets store hagefest. Med andre ord,- et fyrverkeri av ei frue. Live er kun til stede onsdag.
  • «Hvordan lykkes i nye salgskanaler» med Stian G. Iversen, ansvarlig for meny- og konseptutvikling i nettmat.no, som leverer matkasser med fantastiske råvarer fra matfylket Rogaland til husholdninger i Rogaland, Trondheim, Oslo og Bergen.
  • «Salg av gode smaker på nettet» med Ragnhild Mobæk, Stølsvidda. I høst fikk Fjellgris fra Valdres tildelt Spesialitet-merket av Matmerk. Produktene selges i hovedsak via egen nettbutikk, men også som direktesalg til utvalgte spisesteder i Valdres, Oslo og Bergen. Erfaringene med nettsalg vil de dele med oss på MatSmiå.

Fra klokka 14.30 onsdag og hele torsdag arrangeres kurs for deltakerne. Vil dere lage noe på kursene, er det best å besøke dem torsdag.

Kurs:

  • Håndverksbakst og surdeig av gamle kornsorter
    Andrè Løvaas (trener for bakerlandslaget)
  • Frukt og grønt på nye, spennende måter
    Britt Elisabeth Fossdal
  • Kjøttforedling nedskjæring, mørning og kalkyler
    Helge Larsen
  • «Gryta hennar mor»
    Suppekurs med Bodil Nordjore
  • Smakfullt, ekte og enkelt - norsk på menyen
    Smaksverksted med Charles Tjessem og Frode Selvaag

Arrangører er: Kompetansenettverk for lokalmat Sør, Fylkesmannen i Rogaland, Innovasjon Norge, Karmsund vgs/Rogaland fylkeskommune og Haugaland Vekst.

Se vedlagte PDF-fil for ytterligere informasjon om kurs- og foredragsholderne.

Les mer om arrangementet her:

https://nofima.no/aktivitet/matsmia-2017/

https://www.facebook.com/events/1003697446422352/

Wilhelm Solheim er pressekontakt og er til stede under hele arrangementet og kan bistå dere med alt dere trenger hjelp til. Mobilnummer er: 94 39 11 15.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Arne Brimi og Frode Selvaag deltok på Matsmiå 2016. Foto: Lidunn Mosaker Boge/Nofima.
Arne Brimi og Frode Selvaag deltok på Matsmiå 2016. Foto: Lidunn Mosaker Boge/Nofima.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Nofima

Nofima
Nofima
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

77 62 90 00http://nofima.no

Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.

Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.

Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.

Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte

Følg pressemeldinger fra Nofima

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nofima

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye