Presseinvitasjon til Matsmiå 2017 i Haugesund
Sted: Karmsund vgs., Salhusveien 68, 5529 Haugesund.
Onsdag 8. mars kan dere høre på foredrag og gjøre intervjuer med:
- «Viktigheten og verdien av unike og lokale produkter» av Charles Tjessem, verdensmester i kokkekunst i 2003. I foredraget vil Charles blant annet fortelle om hva restaurantene verdsetter og hvilke produkter de mener er interessante. Han vil også komme med tips om hva produsentene bør vektlegge i kontakten med restaurantene og spesialbutikkene
- «Se mulighetene rundt deg» av Live Skinnes, Gardsfruene. Live har siden hun tok over gården vært opptatt av å profilere norsk landbruk, gjennom landbruksbloggen, sin egen blogg Gardsfruene.no og aktivt gjennom media. I 2017 blir Live også forfatter. De har mange jern i ilden; driver jorden og skogen, selger Happy Pigs, holder bier, har hytteutleie og mye annet." Høsten 2016 fikk Live oppfylt sin Askepott-drøm ved å ri på sin hvite hest opp til Slottsbakken, for å gjeste kongeparets store hagefest. Med andre ord,- et fyrverkeri av ei frue. Live er kun til stede onsdag.
- «Hvordan lykkes i nye salgskanaler» med Stian G. Iversen, ansvarlig for meny- og konseptutvikling i nettmat.no, som leverer matkasser med fantastiske råvarer fra matfylket Rogaland til husholdninger i Rogaland, Trondheim, Oslo og Bergen.
- «Salg av gode smaker på nettet» med Ragnhild Mobæk, Stølsvidda. I høst fikk Fjellgris fra Valdres tildelt Spesialitet-merket av Matmerk. Produktene selges i hovedsak via egen nettbutikk, men også som direktesalg til utvalgte spisesteder i Valdres, Oslo og Bergen. Erfaringene med nettsalg vil de dele med oss på MatSmiå.
Fra klokka 14.30 onsdag og hele torsdag arrangeres kurs for deltakerne. Vil dere lage noe på kursene, er det best å besøke dem torsdag.
Kurs:
- Håndverksbakst og surdeig av gamle kornsorter
Andrè Løvaas (trener for bakerlandslaget) - Frukt og grønt på nye, spennende måter
Britt Elisabeth Fossdal - Kjøttforedling nedskjæring, mørning og kalkyler
Helge Larsen - «Gryta hennar mor»
Suppekurs med Bodil Nordjore - Smakfullt, ekte og enkelt - norsk på menyen
Smaksverksted med Charles Tjessem og Frode Selvaag
Arrangører er: Kompetansenettverk for lokalmat Sør, Fylkesmannen i Rogaland, Innovasjon Norge, Karmsund vgs/Rogaland fylkeskommune og Haugaland Vekst.
Se vedlagte PDF-fil for ytterligere informasjon om kurs- og foredragsholderne.
Les mer om arrangementet her:
https://nofima.no/aktivitet/matsmia-2017/
https://www.facebook.com/events/1003697446422352/
Wilhelm Solheim er pressekontakt og er til stede under hele arrangementet og kan bistå dere med alt dere trenger hjelp til. Mobilnummer er: 94 39 11 15.
Nøkkelord
Kontakter
Wilhelm Andreas SolheimKommunikasjonsrådgiver
Tel:943 91 115wilhelm.solheim@nofima.noBilder
Dokumenter
Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Nytt torskeprodukt reduserer klimaavtrykket11.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Når torsken pakkes i Vesterålen i ny emballasje, sparer det klimaet. Nye produkter får ned klimagassutslippene med 30 prosent.
Solbærtoddy – perfekt til påsketuren28.3.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
En varm kopp solbærtoddy gjør godt, uansett om du tilbringer påsken med skiturer i fjellheimen, fotturer i byen, skogen eller langs kysten. Det er det flere grunner til.
Nå skal også torskens sæd bli til godsaker6.3.2024 08:05:16 CET | Pressemelding
Kan spermien til torsken brukes til noe annet enn å lage nye «torskebabyer»? Å jada! Den kan ved hjelp av moderne utvinningsmetoder bli til nye, verdifulle produkter som olje og proteinpulver – som igjen kan bli til både mat og skjønnhetsprodukter.
Fungerer ferskfiskordningen?6.2.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Fungerer ordningen med kvotebonus for å strekke torskesesongen lenger ut over året? Nofima har på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet evaluert ferskfiskordningen ut fra vurderinger om økonomisk, miljømessig og sosial bærekraft.
Oppdrett for å redde havbunnen10.1.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Oppdrett av kråkeboller kan redde tareskogen, samtidig som det kan skape produkter av høy verdi i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom