Presseinvitasjon til Lokalmat-konferansen MatSmiå på Bryne 6. og 7. mars
Det årlige arrangementet samler lokalmatprodusenter fra Rogaland og Agder, og har over 50 påmeldte. Stadig flere ønsker å spise kortreist mat, og regionen vår har mye god lokalmat å by på!
Kursene gir gode muligheter for bilde/film til potensielle innslag, og vi kan sørge for muligheter å få snakke med foredragsholdere og kursdeltakere.
Kurset går over to dager, og programmet er som følger:
Tirsdag 6. mars
10.00 Velkommen ved ordfører i Time kommune, Reinert Kverneland
10.15 Foredrag:
- Bill.mrk. «Michelin-stjerne søker lokalmat»: Den prisbelønte kokken Sven Erik Renaa ønsker mer lokalmat på menyen i sine restauranter. Hva ser han etter?
- Våg å være annerledes!: Kristoffer Evang om historien bak Ask Gårds økologiske spekepølser
- Samarbeid blir til sterke saker: Gründer Alex Bouché leverer sterk saus med norske ingredienser til restauranter og delikatessebutikker landet rundt.
- Hvordan nå ut i markedet? Greta Hardal fra Matmerk forteller hvordan.
13.00 Lunsj
14.30 – 18.00 Kurs:
- SØT BAKST med landslagstrener for bakelandslaget og Nofima-baker, André Løvaas
- PØLSER – FERSKE OG SPEKET med økologisk produsent Kristoffer Evang fra Ask gård
- MELK SOM INSPIRASJONSKILDE med ystegründer Lise Brunborg fra Stavanger ysteri
- SIKENS MYSTERIER med innlandsfisker Bernt Lerøy og kokk Atle Lura
- SMAKSVERKSTED med stjernekokk Sven Erik Renaa og Årets kjøkkensjef 2016 Frode Selvaag
20.00 Festmiddag på Bryne videregående skole
Onsdag 7. mars
08.30 – 15.00 Kursene fortsetter.
Dagen avsluttes med felles lunsj med mat fra kursene.
Praktisk
MatSmiå foregår på Bryne videregående skole, Hetlandsgata 27, Bryne.
Ta kontakt med vår pressekontakt Lidunn Boge for avtaler på forhånd, telefon 480 68 202, e-post lidunn.boge@nofima.no.
Parkering: Det er få parkeringsplasser ved Bryne VGS. Det finnes parkeringsplasser andre steder i nærområdet, men vi gjør oppmerksom på at disse krever betaling på p-automat.
Arrangør
MatSmiå arrangeres av Kompetansenettverket for lokalmat, Sør. Praktisk gjennomføring ved Nofima-forskerne Aase Vorre Skuland og Gro Haugvaldstad Kleiberg, Fylkesmannen i Rogaland ved Eli Munkeby Serigstad og Innovasjon Norge ved Aart-Dirk van Zanten Magnussen.
Facebook: https://www.facebook.com/matsmiaa/
Informasjon om MatSmiå 2018: https://nofima.no/aktivitet/matsmia-2018/
Kompetansenettverket for lokalmat: https://nofima.no/program/lokalmatprogrammet/
Velkommen!
Nøkkelord
Kontakter
Lidunn Mosaker BogeKommunikasjonsleder
Tel:480 68 202lidunn.boge@nofima.noBilder
Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Nytt torskeprodukt reduserer klimaavtrykket11.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Når torsken pakkes i Vesterålen i ny emballasje, sparer det klimaet. Nye produkter får ned klimagassutslippene med 30 prosent.
Solbærtoddy – perfekt til påsketuren28.3.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
En varm kopp solbærtoddy gjør godt, uansett om du tilbringer påsken med skiturer i fjellheimen, fotturer i byen, skogen eller langs kysten. Det er det flere grunner til.
Nå skal også torskens sæd bli til godsaker6.3.2024 08:05:16 CET | Pressemelding
Kan spermien til torsken brukes til noe annet enn å lage nye «torskebabyer»? Å jada! Den kan ved hjelp av moderne utvinningsmetoder bli til nye, verdifulle produkter som olje og proteinpulver – som igjen kan bli til både mat og skjønnhetsprodukter.
Fungerer ferskfiskordningen?6.2.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Fungerer ordningen med kvotebonus for å strekke torskesesongen lenger ut over året? Nofima har på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet evaluert ferskfiskordningen ut fra vurderinger om økonomisk, miljømessig og sosial bærekraft.
Oppdrett for å redde havbunnen10.1.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Oppdrett av kråkeboller kan redde tareskogen, samtidig som det kan skape produkter av høy verdi i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom