Nofima

Presseinvitasjon til Lokalmat-konferansen MatSmiå på Bryne 6. og 7. mars

Del
Sven Erik Renaa, Frode Selvaag, Lise Brunborg og André Løvaas er blant kursholderne når lokalmat-produsenter på Sør-Vestlandet skal få ny kunnskap og inspirasjon.

Det årlige arrangementet samler lokalmatprodusenter fra Rogaland og Agder, og har over 50 påmeldte. Stadig flere ønsker å spise kortreist mat, og regionen vår har mye god lokalmat å by på!

Kursene gir gode muligheter for bilde/film til potensielle innslag, og vi kan sørge for muligheter å få snakke med foredragsholdere og kursdeltakere.

Kurset går over to dager, og programmet er som følger:

Tirsdag 6. mars

10.00 Velkommen ved ordfører i Time kommune, Reinert Kverneland

10.15 Foredrag:

  • Bill.mrk. «Michelin-stjerne søker lokalmat»: Den prisbelønte kokken Sven Erik Renaa ønsker mer lokalmat på menyen i sine restauranter. Hva ser han etter?
  • Våg å være annerledes!: Kristoffer Evang om historien bak Ask Gårds økologiske spekepølser
  • Samarbeid blir til sterke saker: Gründer Alex Bouché leverer sterk saus med norske ingredienser til restauranter og delikatessebutikker landet rundt.
  • Hvordan nå ut i markedet? Greta Hardal fra Matmerk forteller hvordan.

13.00 Lunsj

14.30 – 18.00 Kurs:

  • SØT BAKST med landslagstrener for bakelandslaget og Nofima-baker, André Løvaas
  • PØLSER – FERSKE OG SPEKET med økologisk produsent Kristoffer Evang fra Ask gård
  • MELK SOM INSPIRASJONSKILDE med ystegründer Lise Brunborg fra Stavanger ysteri
  • SIKENS MYSTERIER med innlandsfisker Bernt Lerøy og kokk Atle Lura
  • SMAKSVERKSTED med stjernekokk Sven Erik Renaa og Årets kjøkkensjef 2016 Frode Selvaag

20.00 Festmiddag på Bryne videregående skole

Onsdag 7. mars

08.30 – 15.00 Kursene fortsetter.

Dagen avsluttes med felles lunsj med mat fra kursene.

Praktisk

MatSmiå foregår på Bryne videregående skole, Hetlandsgata 27, Bryne.

Ta kontakt med vår pressekontakt Lidunn Boge for avtaler på forhånd, telefon 480 68 202, e-post lidunn.boge@nofima.no.

Parkering: Det er få parkeringsplasser ved Bryne VGS. Det finnes parkeringsplasser andre steder i nærområdet, men vi gjør oppmerksom på at disse krever betaling på p-automat.

Arrangør

MatSmiå arrangeres av Kompetansenettverket for lokalmat, Sør. Praktisk gjennomføring ved Nofima-forskerne Aase Vorre Skuland og Gro Haugvaldstad Kleiberg, Fylkesmannen i Rogaland ved Eli Munkeby Serigstad og Innovasjon Norge ved Aart-Dirk van Zanten Magnussen.

Facebook: https://www.facebook.com/matsmiaa/

Informasjon om MatSmiå 2018: https://nofima.no/aktivitet/matsmia-2018/

Kompetansenettverket for lokalmat: https://nofima.no/program/lokalmatprogrammet/

Velkommen!

Glimt fra fjorårets MatSmiå i Haugesund - bakekurs med André Løvaas

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Nofima

Nofima
Nofima
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

77 62 90 00http://nofima.no

Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.

Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.

Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.

Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte

Følg pressemeldinger fra Nofima

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nofima

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye