Norges idrettsforbund

Presseinvitasjon til jubileumskonferanse: Lillehammer OL 1994 - 25 år  

Del

Media inviteres til jubileumskonferansen for OL på Lillehammer 1994 fredag 15. februar.

Photo IOC / Illustrasjon Geir Owe Fredheim Norges idrettsforbund
Photo IOC / Illustrasjon Geir Owe Fredheim Norges idrettsforbund

Spennende foredragsholdere fra inn- og utland tar en nærmere titt på lekene som ble hedret med ordene «The best winter olympic games ever». Fremtidig OL og bærekraft er hovedtema for dagen som avsluttes med en paneldebatt om veien videre for den olympiske bevegelsen.

Jubileumskonferansen finner sted i Maihaugsalen, Maihaugen på Lillehammer fredag 15. februar kl 12.00 – 16.00. Registrering fra kl 11.00.

Media som ønsker å delta melder seg på her: https://www.netigate.se/ra/s.aspx?s=704278X163752320X18867

Best winter games ever
Jubileumskonferansen ser både tilbake på de XVII Olympiske Vinterleker og årsakene til at det gikk så bra og hva Lillehammer-OL betydde for regionen og Norge som nasjon. Gerhard Heiberg tar opp hvorfor Lillehammer-OL ble omtalt som de beste noensinne.

Kjartan Haugen, langrennsutøver med gull fra Paralympics, og utøverrepresentant i Idrettsstyret, tar for seg hva OL og Paralympics 1994 betydde for utviklingen av norsk toppidrett, mens Gilbert Felli fra IOC tar for seg de olympiske lekers utvikling fra 1994 til 2019.

Det blir flere andre interessante innlegg, blant annet fra 1. visepresident Kristin Kloster Aasen i Idrettsstyret, samt Stine Lise Hattestad Bratsberg – gullvinner fra 94.

Se hele programmet: http://konferanser.hil.no/jubileumskonferanse/program-2/

Paneldebatt om veien videre
Det fire timer lange seminaret avsluttes med en debatt om hvilke veivalg den olympiske bevegelsen står overfor, hva vi lærte fra 94 som kan videreføres, og om den olympiske bevegelsen har evnet å fornye seg. Blant paneldeltakerne finner vi 1. visepresident Kristin Kloster Aasen, VG-kommentator Leif Welhaven, Adressa-kommentator Birger Løfaldli, stortingsrepresentant for Høyre - Olemic Thommessen og SWIX-sjef og tidligere administrerende direktør for Ungdoms-OL på Lillehammer 2016 - Tomas Holmestad.

Arrangører: Lillehammer kommune, Norges Olympiske Museum, Lillehammer Olympic Legacy Sport Centre, Høgskolen i Innlandet, Norges idrettsforbund og Gyro Conference

Vel møtt til en spennende OL-dag på Lillehammer.

Bilder

Photo IOC / Illustrasjon Geir Owe Fredheim Norges idrettsforbund
Photo IOC / Illustrasjon Geir Owe Fredheim Norges idrettsforbund
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom